Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Catching Killers S03E01: Sensationeel maar effectief

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
catching-killers-1-696x392

© Netflix

Bevlogen vertellen rechercheurs over hun zoektocht naar de zogeheten Railroad Killer. 

Hij moordde, stapte op de trein, en was binnen enkele uren honderden kilometers verderop. De openingsaflevering van het derde seizoen van Catching Killers is gefilmd in Texas. Normaliter zijn het daar de zogeheten hobo’s, rondreizende thuislozen, die stiekem op vrachttreinen springen. Maar in Hughs Springs in Texas blijkt men te maken hebben met een roekeloze killer. In de openingsscène vertelt sheriff Randy Kennedy hoe hij in 1998 het levenloze lichaam van Leafie Mason aantrof, een vrouw die Kennedy al kent sinds hij zestien jaar oud was. In de camera stelt hij dat hij ‘de moordenaar gaat vinden, ook al kost het zijn hele leven’.

Daarmee is de toon meteen gezet, met Kennedy in zijn felblauwe overhemd en met een cowboyhoed op z’n hoofd. In de rest van de aflevering zijn voortdurend unheimische beelden van treinen in een dor landschap te zien. En in de soundtrack zijn de geluiden van treinhoorns verwerkt om de kijker angst in te boezemen. In die zin hinkt Catching Killers opnieuw op twee gedachtes: het is sensationele televisie, maar gelukkig wél met aandacht voor de slachtoffers. Alleen zijn er in dit geval (de aflevering draait om de zogeheten Railroad Killer) wel véél slachtoffers: de Mexicaanse Ángel Maturino Reséndiz vermoorde tussen 1986 en 1999 23 mensen.

Het meest saillant aan Catching Killers is telkens de zoektocht zelf. Daarbij wordt in het geval van deze aflevering de hulp van de FBI ingeroepen. Logisch: de moordenaar is overal en nergens. Er is meer mankracht en knowhow nodig om hem op te sporen. Bevlogen vertellen rechercheurs en oud-rechercheurs over dit proces. En uiteindelijk blijkt Kennedy ook nog eens gelijk te krijgen: in 1999 belandt Reséndiz achter slot en grendel.

Catching Killers S03, vanaf 23 juni bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief