Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Blackwater: Zweedse misdaadserie komt in november naar de NPO

  •  
12-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31176 keer bekeken
  •  
Blackwater

© Apple Tree Productions

Het drama met Pernilla August en haar dochters Alba en Asta, dat draait om de moord op twee toeristen, speelt zich af in de jaren zeventig en de jaren negentig.

Het Zweedse misdaaddrama Blackwater (2023) komt naar de NPO: de volledige reeks (zes afleveringen) verschijnt donderdag 9 november op NPO Plus en de serie is vanaf zaterdag 11 november te zien op NPO 2. Blackwater speelt zich af in twee tijdsperioden: 1973 en 1991. In 1973 zien we hoe Annie Raft (Asta Kamma August) samen met haar jonge dochter Mia (Alva Adermark) stuit op twee vermoorde toeristen. Achttien jaar later leeft Annie nog steeds in angst omdat het misdrijf nooit werd opgelost en ze destijds een glimp van de dader opving. De oudere Mia wordt gespeeld door Alba August (The Rain, Becoming Astrid) en de oudere Annie wordt gespeeld door Pernilla August (de moeder van Alba en Asta). Verder is ook Rolf Lassgård (Wallander) te zien. De boekverfilming werd geschreven door Maren Louise Käehne (Borgen, The Bridge).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief