Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Avatar: The Last Airbender wordt live-action serie

  •  
18-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Avatar: The Last Airbender concept art
De makers van de originele animatieserie zullen ook de nieuwe live-action versie in goede banen leiden.
Avatar: The Last Airbender was van 2005 tot 2008 te zien op Nickelodeon en wordt nog altijd beschouwd als één van de beste animatieseries ooit. In de voornamelijk Aziatische wereld van de tv-serie is de aarde onderverdeeld in vier naties: water, aarde, vuur en lucht. Een Bender kan het element van zijn natie manipuleren, maar alleen een Avatar is in staat om alle vier de elementen te beheersen. Bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko zullen hun animatieserie zelf voor Netflix bewerken tot een live-action serie. De serie werd al eens ooit tot speelfilm bewerkt door regisseur M. Night Shyamalan. Die live-action verfilming werd echter met de grond gelijk gemaakt door de critici en de fans, die de prent ook nog eens beschuldigden van 'white washing'. Volgens de makers wordt de cast van de nieuwe live-action serie echter 'cultureel toepasselijk'.
Avatar: The Last Airbender gaat in 2019 in productie. Aaron Ehasz, één van de vaste scenaristen van de animatieserie, maakte onlangs The Dragon Prince voor Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief