Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

XTC legaal? En onze dealers dan?

  •  
18-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
527 keer bekeken
  •  
xtc dealer foto artikel
Alle nieuwspagina’s stonden er de afgelopen dagen vol mee: “Hoogleraar pleit voor legalisering van XTC”. Volgens Kees Kramers, die naast hoogleraar ook arts is, zou de legalisering twee voordelen met zich meebrengen: hogere kwaliteit en minder criminaliteit. Zijn uitspraak zorgde voor de nodige discussie. De gevolgen voor de maatschappij en de gezondheidsrisico’s zijn natuurlijk hartstikke belangrijk, maar wat betekent het voor onze dealers? We spraken de mensen die onze bestellijst vol illegaal snoepgoed aan huis leveren.
Ja zeker, de snoepapotheker
Wij spraken drie feestapothekers om erachter te komen hoe zij over de legalisering denken. Wat zou het voor hun business betekenen als we voor een XTC pil niet meer geheimzinnige codetaal-appjes hoefden te sturen, maar het gewoon in een winkel konden kopen?
“Ik zou me graag inschrijven bij de KvK en belasting betalen over mijn verdiensten. Van elk pakket 10 euro naar de overheid, graag zelfs.”
De meningen onder de dealers zijn verdeeld. Mo (28) zou de legalisering aanmoedigen. “Ik zou me graag inschrijven bij de KvK en belasting betalen over mijn verdiensten. Van elk pakket 10 euro naar de overheid, graag zelfs.”. Kees (25) is tegen de legalisering. “De enige reden waarom ze het willen legaliseren is omdat de overheid merkt hoeveel geld erin om gaat en natuurlijk willen ze daar zelf een slaatje uitslaan.”. Alle drie zijn het erover eens dat de legalisering niet voor minder criminaliteit zal zorgen doordat de verkoop van andere drugs zoals cocaïne zal blijven bestaan. Wel zal het volgens de dealers een oplossing zijn voor de dumping van illegaal drugsafval. Als we ze vragen wat ze zouden doen als de legalisering van XTC realiteit zou worden blijkt dat geen van de dealers zou stoppen met dealen. Mo: “Het aandeel van XTC verkoop is misschien 10%, het meerendeel is de wit (cocaïne). Dus qua financiën overleven we het wel.”.
“Qua financiën overleven we het wel.”.
Een van de belangrijkste voordelen van de legalisering zou de kwaliteitsverbetering van XTC zijn. Mo: “Ik weet niet wat er met die pillen gedaan wordt voordat ze in mijn handen vallen. Ik moet het als eindverantwoordelijke aan de klant geven. Dus mocht er een foute pil tussen zitten hang ik en niet de leverancier, daarom ben ik voor legalisering.”. Menny (30) is het met hem eens. Volgens hem had het al lang legaal moeten zijn. “Het wordt nu eenmaal gebruikt of het nou mag of niet. Door de legalisering heb je er meer grip op en daar hebben we allemaal wat aan. Een dealer die goed spul wil verkopen moet goed opletten.”.
Oké, dus als we het goed bekijken pleiten naast de hoogleraar zelfs de dealers voor de legalisering van XTC. Zij zijn bereid om een deel van hun opbrengst op te geven om de kwaliteit van de pillen te verbeteren. Dealers blijven hun banen behouden, geen vervuilde pillen meer en weg met de lozing van chemische drugsafval. Wij zien dit wel zitten, nu de overheid nog.
Een pretapotheker mag zijn handeltje niet laten testen bij officiële testlabs, maar niet getreurd jij als oude snaaier mag dat wel! Maak daar gebruik van zodat je met een gerust koppie hard kunt gaan.  Hier  lees je hoe en waar.
Delen: