Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Wat zijn de oorzaken van een stinkende piemel?

  •  
08-01-2019
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
180722 keer bekeken
  •  
thumb_piemelgeur
In De Seksmobiel beantwoordt Jurre samen met een BN’er, YouTuber of artiest allerlei seksvragen. En dat doet hij zo goed mogelijk. Maar sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom beantwoorden we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel samen met een professional! En deze week is dat de vraag: waarom stinkt mijn piemel? En nog belangrijker hoe kom ik van die geur af? Seksuoloog Yuri Ohlrichs van Rutgers geeft samen met ons advies.
First things first: je pik ruikt nou eenmaal niet naar bloemetjes. Dit heeft moeder natuur gewoon zo gewild. Dus probeer die bloemengeur dan ook niet te creëren met deo’s of douchegels. Hierdoor vergroot je de kans alleen maar dat het nog meer gaat stinken. Ruikt het tussen je benen nou heel anders dan normaal, dan is er misschien meer aan de hand. Meestal is het onschuldig en makkelijk te verhelpen, maar soms is een bezoekje aan de huisarts nodig. Wij geven je de mogelijke oorzaken en een aantal oplossingen. 
Oorzaak 1: niet goed schoon
Je piemel heeft het zwaar te verduren. Heel de dag opgesloten in die donkere, warme en soms klamme broek. Geen daglicht, geen frisse lucht. Niet raar dat hij zo nu en dan gaat stinken. Soms kan de oplossing heel simpel zijn: goed schoonmaken. Was je piemel iedere dag met lauwwarm water. Niet met zeep! Zeep zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad uit balans raakt. Oftewel kans op een droge voorhuid en eikel of zelfs bacteriën en infecties. Gesport? Neem dan een extra douche. In bed gesport? Zie vorige. En trek bij het douchen de voorhuid altijd zo ver mogelijk terug zodat je de eikel en het randje eronder goed kunt schoonmaken. Lukt dat niet of is dat pijnlijk? Dan is je voorhuid misschien te strak. Vraag je huisarts om advies.
Oorzaak 2: smegma
Het klinkt niet zo lekker, en dat is het ook niet. Wanneer je onbesneden bent kun je met smegma te maken hebben. Smegma is dat witte kleverige spul - ook wel afscheiding genoemd - onder de voorhuid. Maak je je piemel niet goed schoon, dan kan het smegma zich ophopen. Dit gaat stinken en kan de huid irriteren of ontsteken. Daarom is het belangrijk om je voorhuid zo ver mogelijk terug te trekken tijdens het schoonmaken. Ook hier geldt als het niet lukt of het is pijnlijk, even je huisarts bellen. Het kan dat je voorhuid te strak is.
Oorzaak 3: balanitis
Is je eikel of voorhuid rood en ontstoken? Glanst het? En heb je jeuk, pijn en is de huid gezwollen? Dan heb je waarschijnlijk balanitis. Je kan balanitis krijgen door bacteriën, eczeem, candida (een schimmelinfectie) en psoriasis (huidziekte). Je hebt de meeste kans op balanitis wanneer je onbesneden bent. Heb je last van deze symptomen? De huisarts is je beste vriend. 
Oorzaak 4: schimmelinfectie
Ruikt jouw penis naar vis? Dan is er een kans dat je een schimmelinfectie te pakken hebt. Dit noemen ze met een duur woord ook candidiasis. Wanneer je een schimmelinfectie hebt wil dit niet altijd zeggen dat je penis een visgeur heeft. Je kunt ook met een schimmel rondlopen zonder daar klachten van te hebben. Het is heel normaal dat de schimmel voorkomt op de huid. Iedereen draagt het met zich mee. Pas wanneer je afweersysteem minder goed werkt door bijvoorbeeld een virus of bepaalde medicijnen kunnen de klachten te zien of te voelen zijn. Denk aan roodheid, irritatie, jeuk, pijn bij het plassen, rode bultjes of vlekjes op de voorhuid of de eikel, een witte aanslag of een schilferige huid. Je kunt een schimmelinfectie ook overdragen via seksueel contact. Dus help jezelf (en de ander) door even langs de dokter te gaan en een crème of medicijnen op te halen. Dan ben je er zo vanaf.
Oorzaak 5: urinewegontsteking of blaasontsteking
Een stinkende piemel kan ook komen door stinkende plas als gevolg van een urineweginfectie of een blaasontsteking. Symptomen hiervan zijn dat je een branderig of pijnlijk gevoel hebt bij het plassen. Ook kun je continu het gevoel hebben dat je moet plassen, maar er komt bijna niets uit. Daarnaast kan je plas stinken of is het troebel en kan er een beetje bloed bij zitten. 
Oorzaak 6: trichomoniasis
Trichowatus? Trichomoniasis is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet. Je kunt het oplopen door onbeschermde seks, maar ook door het delen van washandjes of handdoeken. Trichomoniasis komt best vaak voor, vooral in combinatie met de soa’s chlamydia en gonorroe. Je kan hierdoor last hebben van een vies ruikende urine, jeuk, en schuimende groengele urine. Het is belangrijk dat je bij deze symptomen langs de huisarts gaat, door trichomoniasis kun je namelijk onvruchtbaar worden. Terwijl je met een antibiotica behandeling er zo weer vanaf bent.
Wat kun je ertegen doen?
-Goed schoonmaken
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar houd je pik goed schoon. Je wil geen kaasachtig smegma onder je voorhuid hebben. Voor jou niet chill, maar ook niet voor je schatje. 
-Houd hem droog
Daarnaast is het heel belangrijk dat je je pik en je ballen goed drooghoudt. Na het douchen, maar ook na het plassen. Dep je eikel dan ook goed droog met een stukje wc-papier. 
-Verander je levensstijl
Roken, alcohol, ongezond eten. Het heeft allemaal invloed op de geur van je penis. Als jij heel de avond in de kroeg hebt staan zuipen en roken en na je stapavond nog even langs de kebabzaak gaat, hoef je niet te verwachten dat je pik daarna fris en fruitig ruikt. Ook kan een bepaald soort eten de geur van je urine veranderen waardoor je pik ook anders kan ruiken. Denk aan asperges, vis, zuivel etc. 
-Besnijden
Sommige mannen besnijden hun penis vanwege hun geloof, andere door medische redenen en andere omdat ze het schoner vinden. Mocht je nou echt last hebben van een nare geur en de bovengenoemde oplossingen helpen niet en je hebt geen soa of infecties dan is het misschien een idee om je te laten besnijden. Hierdoor houd je je brandslang veel makkelijker schoon en heb je geen last van smegma dat onder je voorhuid blijft zitten en gaat stinken. Wil je hier meer over weten? Ga even langs je huisarts, hij/zij kan je hier alles over vertellen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.