Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Waarom scheten van anderen harder stinken

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4198 keer bekeken
  •  
Naamloos-1
Scheten laten. Dat doet iedereen. Bloemkoolpoepjes, stille atoombommen, natte pufjes en rottende kadaver-ruften. De ene fart doorbreekt de geluidsbarrière. Andere poepjes zijn muisstil. De één stinkt enorm. Anderen vliegen onopgemerkt je neus voorbij. En dagelijks pruttelen we gemiddeld tussen de 10 á 25 pufjes eau de darmkanaal onze bruine anjers uit. Maar waarom stinken de ruften van anderen véél erger dan je eigen?
Als je zelf een flinke pruttel je anus uitduwt, dan vind je de stinkgeur niet zo erg. Misschien snuif je hem zelfs gretig op. En geef je jezelf een schouderklopje. Sommige mensen doen dat. Maar als iemand in jouw buurt een ruft laat, dan weet je niet hoe snel je weg moet zijn. Je krijgt kotsneigingen. En vraagt je af of diegene een rottende endeldarm heeft en een dokter moet opzoeken.
Jij stinkt ook
Nou zal dat wel meevallen. Al produceren sommige mensen echt een onmenselijke lucht. En zou het niet erg zijn als ze dat even lieten checken. Maar die dagen heb jij vast ook. Alleen heb jij daar zelf weinig last van. Een mogelijke verklaring is dat je brein bekend is met jouw luchtjes. En de stank daarom filtert. Je ruften lijken dan minder extreem te stinken. Voor jou dan. Je ruikt je eigen stinkadem en sommige lichaamsgeurtjes tenslotte ook niet.
Bereid je voor op poeplucht
Ook weet je dat je net een puf hebt gelaten. En dus verwacht je brein dat er vrij snel een ranzige lucht je neus in gaat sluipen. Daardoor filtert het mogelijk snel de geur een beetje weg. Stukje voorbereiding is het halve werk. En ook dat doen je hersenen met wel meer dingen. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld bijna niet kietelen. Je hersenen bereiden zich voor op wat ze verwachten.
En als ik hem hoor?
Ja, hé goed verhaal pik. Maar als ik de fart van iemand hoor. Of als iemand keihard de lucht rondom zijn reet naar mij wappert. Dan weet mijn harses toch ook dat er een strontlucht aan komt. Waarom filter ie dat dan niet weg? Nou, dat heeft te maken met evolutiedingen. Van die dingen die je lichaam automatisch doet uit zelfbescherming.
Gevaarlijke farts
Het is namelijk ook mogelijk om ziektes te krijgen van iemands scheet. Ja, dat kan dus. Echt waar. Tegenwoordig is dat heel onwaarschijnlijk. Je onderbroekje en broek filteren namelijk de meeste enge ziektes uit je aarsgas. Maar ongefilterde ruften zijn net hoestkuchjes. Daar kunnen bacteriën inzitten die je ziek maken. En daarom reageert je brein dus vaak extreem op nare luchtjes. Door heftig te reageren op stank wil jij graag zo snel mogelijk weg van die lucht. Of je houdt je adem in tot het weer een beetje te doen is. Lekker veilig dus.
Vrouwen stinken harder dan mannen
En dan nog een belangrijk laatste ruftweetje. Vaak wordt er over mannen geklaagd. Dat ze veel enorme stinkscheten laten. Maar als het aankomt op ruftlucht zijn dames gemiddeld erger. Vrouwenpoepjes bevatten vaak namelijk meer waterstofsulfide. Eén van de stofjes die voor de stank zorgen. Dusss als je een radicale kadaverstank ruikt. Grote kans dat het een chick is. Zo, is dat hele “vrouwenscheten ruiken naar rozen en zien eruit als glitterpufjes” ook weer de wereld uit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.