Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Seks op drugs | Alcohol, cannabis en XTC

  •  
11-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
12425 keer bekeken
  •  
seksssopdrugss
Spuiten en slikken is seks en drugs. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je het combineert? De meesten van ons hebben weleens seks gehad met een biertje of wijntje op. Of met een jointje of pilletje op. Maar wat gebeurt er dan in je lijf? En is seks onder invloed beter dan nuchtere seks? Wij waren benieuwd, en jij vast ook.
ALCOHOL
Daar waar je alcohol ruikt, ruik je vaak ook de geur van seks. Alcohol staat op de eerste plek van drugs die gecombineerd wordt met seks. Maar dat wil niet altijd zeggen dat alcohol drinken voor betere seks zorgt. De effecten van alcohol op seks zijn per persoon verschillend. Geestelijk worden de meesten er bloedjegeil van, maar lichamelijk gebeurt er weinig. Bij mannen kan alcohol ervoor zorgen dat je ‘m niet omhoog krijgt of dat je lastig kan klaarkomen. En ook bij vrouwen heeft alcohol effect op de vagijn. Zo kunnen vrouwen moeite hebben om nat te worden. waardoor seks pijnlijk kan zijn.

Weet wanneer je moet stoppen
Een paar drankjes zorgen ervoor dat je wat meer ontspannen wordt. Mocht je zenuwachtig of gespannen zijn voor een (seks)date is dat natuurlijk chill, maar drink vooral niet te veel. Hoe losser je wordt, hoe sneller je remmingen verdwijnen en je verstand nul en pik/pruim op oneindig gaat. Hierdoor is de kans groot dat je niet meer weet naast wie je ‘s ochtends wakker wordt. Of wat je gedaan hebt. En dus ook niet of je het veilig gedaan hebt. Je wil voorkomen dat je een vervelend gevoel overhoudt aan seks, dus zuip jezelf niet helemaal lam.

CANNABIS
Op de tweede plek van populaire seksdrugs staat cannabis. Ook bij deze drug kan het twee kanten opgaan. De een ziet het als een downer en heeft na het roken van een jointje geen zin meer in seks. En de ander wordt er natter, harder of zorgeloos en ontspannen door. Ook kan je lichaam gevoeliger worden door cannabis. Dat betekent extra genieten tijdens de seks. Maar niet te lang aan dat jointje lurken. Als je te veel blowt neemt je zin in seks af en kun je moeite hebben om klaar te komen. Ook heeft te veel blowen invloed op je sperma. Zo kan de hoeveelheid sperma verminderen.

XTC (MDMA)
Van XTC (werkzame stof MDMA) kom je in de knuffelmodus. Je vindt iedereen extra lief en je hebt behoefte aan sociaal en lichamelijk contact. Het is niet gek dat XTC ook wel de liefdes drugwordt genoemd. Aanrakingen worden intenser waardoor de seks ook intenser kan worden. Vooral wanneer je dit met iemand doet waarvoor je gevoelens hebt kan dit extra lekker voelen. Dus lekker strelen, knuffelen en zoenen is dan top om te doen. Maar dat wil niet zeggen dat je per se geil wordt van XTC of MDMA. Wel kan je snel afgeleid raken, waardoor het moeilijker is om hem hard te krijgen of te houden. Ook klaarkomen kan hierdoor lastig worden. Probeer daarom rustig de tijd te nemen en focus niet te veel op het klaarkomen, maar op elkaar en op het genot. En keep in mind dat langdurig gebruik van XTC ervoor kan zorgen dat je moeilijker geil wordt. Dus een keer seks op XTC kan leuk zijn, maar maak er geen gewoonte van. Vergeet de dinsdagdip trouwens ook niet. XTC kan seks extra leuk maken, maar de dagen erna zit je niet meer op die roze wolk. En dat kan vervelend voelen.

Dus! Seks op drugs kan heel leuk zijn, maar seks is sowieso leuk. Ook zonder drugs. Zoals we al zeiden: maak er geen gewoonte van. Spuiten zonder slikken is ook meer dan prima!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.