Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Is er iets loos: vraag naar Roos

  •  
18-11-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
#safeyourdate_1685296386.png
Daten kan ontzettend leuk zijn, maar ook enorm kut. Soms lijkt je date sprekend op de foto’s, maar dat kan ook smerig tegenvallen. Dertig kilo wegende onderkinnen en vulkanische acnevoorhoofden worden strak geshopt. En een lengte van 1,80 meter blijkt 1,08 meter te zijn.
Goed verhaal
Behalve tegenvallende looks kan je date ook nog eens niets te melden hebben. Was je ontzettend lekker aan het appen, valt er tijdens je date ineens een chronische stilte. Of praat diegene alleen nog maar over zijn of haar gedroogde bananenverzameling. #fascinerend
Oke doei
Wat moet je dan in hemelsnaam doen? Nou, je zegt dat het niks wordt en boekt hem naar huis. Wees eerlijk! Dat scheelt een hoop tijd, geld en moeite. Of je geeft het een kans, misschien heeft het gewoon wat drank nodig. Drie liter wijn en wat shotjes vodka, bijvoorbeeld.
Lekker teennageltje
Maar helaas. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Als je date een psychopaat is bijvoorbeeld. Die vertelt dat zijn of haar lievelingseten e­­­en stoofpot van teennagels en okselhaar is. Dan is het best tricky om te melden dat je heel snel weg wil. Straks bindt ie je vast en knabbelt ie je teenagels eraf, heel naar. Tenzij je een voetfetisj hebt.
Help!
Soms zou het gewoon best chill zijn als iemand je helpt met het ditchen van je date. Maar wie? En wat als je niet openlijk om hulp kan vragen? In het Engeland hebben ze de oplossing gevonden!
Het idee
Ze bedachten een subtiele noodkreet waardoor horecapersoneel weet dat je hulp nodig hebt. Bedrijven die de noodkreet kennen hangen een poster op de wc met daarop “Als je aan de bar naar Angela vraagt weten we dat je hulp nodig hebt en helpen we je discreet.”. Wil je veilig op date, dan ga je naar een restaurant, kroeg of club die zo’n poster heeft hangen.
Dit heeft Nederland ook nodig!
Zoiets moeten wij ook in Nederland hebben! Alleen is het niet zo handig om op de poster de hele noodkreet al weg te geven. Psychopaten pissen natuurlijk ook. Laten we het subtieler aanpakken. Een werknemer van de maand poster, bijvoorbeeld. 
Ben jij in nood, heb je een fokking enge date of is ie vies handtastelijk? Kortom: is er iets loos? Vraag dan naar Roos! Het personeel kan je date vervolgens rattengif voeren. De koks eropaf sturen met hakbijlen. Of hem of haar K.O. slaan met een barkruk. Maar ze kunnen het natuurlijk ook subtiel oplossen. In dat geval bellen ze de politie voor je of sneaken ze je naar buiten. Hoe dan ook: je staat er niet meer alleen voor. En dat is best fijn.
Klein probleempje
Maar of dit dé oplossing is? Misschien wel, misschien ook wel niet. Het probleem van een algemene noodkreet is het stukje ‘algemeen’. Iedereen kent hem. En dat is niet zo handig.
Heb jij wel de gouden oplossing? Laat het hieronder weten! Krijg je vet veel karmapunten voor. En is je date wél leuk? Verhoog je kansen bij je date door niet over deze dingen te praten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.