Spuiten en Slikken

Deze apps gebruiken mensen die vreemdgaan

  •  
01-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
104040 keer bekeken
  •  
vreemdga apps beter formaat
Oke, voor je verder leest: ook mensen die niet vreemdgaan gebruiken deze apps. Dus flip niet direct als jouw spetter ze allemaal heeft. Hoeft niks te betekenen. Je kan er alleen makkelijk dingen mee verbergen en vergrendelen op je telefoon. En dat kan handig zijn om verschillende redenen. Bijvoorbeeld andere moppies appen.
Appen zonder notificaties
Appen doen veel mensen via Whatsapp. En in Whatsapp kan je gesprekken archiveren als je ze uit het zicht wil houden. Maar zodra jij of de ander weer een appje stuurt popt ie weer op in je chats. Ook heb je waarschijnlijk notificaties met voorvertoning aanstaan waardoor iedereen, zelfs als je telefoon vergrendeld is, kan meelezen. Dat kan je uitzetten. Je kan zelfs dat rode bolletje dat aangeeft dat je een berichtje hebt uitzetten. Ook handig als je OCD hebt. Maar minder handig dat je hierdoor je baas, je moeder en je andere schatje vergeet terug te appen.
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk. En aangezien je de app waarschijnlijk vooral gebruikt voor vertrouwelijke of discrete berichtjes, is het niet zo erg om de notificaties en rode bolletjes uit te zetten.
Maar de app heeft meer handige functies. Hij heeft namelijk een zelfvernietigingsmode. Niet dat de app spontaan explodeert als je op een knopje drukt. Maar je kan wel geheime chats starten. En in die geheime chatmode kan je instellen dat jouw berichtjes en gestuurde foto’s verwijderd worden na een aantal seconden, een uur, een dag of een week. Een soort Snapchat dus, maar dan met iets meer controle. 
Geheim fotoalbum
We hebben allemaal wel een paar foto’s op onze telefoon staan die privé moeten blijven. Misschien schaam jij je voor je verzameling My Little Pony-plaatjes. Heb je naaktfoto’s van jou en je liefje. Of heb je een fotosessie gehouden terwijl je keihard genomen werd door je tweede lover. Kan allemaal. Wat de reden ook is: je wil niet dat anderen de foto’s ‘per ongeluk’ zien of vinden. We kennen allemaal wel iemand die net iets te lang blijft swipen als je even snel een fotootje wil laten zien.
Hier kan je de app Calculator+ voor gebruiken. Door de naam en het icoontje van de app denk je dat het alleen een rekenmachine is. En als je de app opent popt er ook een werkende rekenmachine op. Niks geks dus. Echter moet je na de installatie een wachtwoord instellen en als je die intoetst kom je in een fotoalbum terecht. En de foto’s die je in dit fotoalbum zet kan je verwijderen uit je normale fotoalbum. Alleen mensen die de app en jouw code kennen, kunnen dan bij die foto’s. Vet handig! #inspectorgadgetshit
Icoontjes en namen aanpassen
Nou kan het überhaupt zo zijn dat er apps op je telefoon staan die je wil verbergen. Zoals datingapps terwijl je verkering hebt . Of bovengenoemde apps omdat je liefje dit artikel heeft gelezen. Als je een iPhone hebt dan kan dat niet. Ja, je kan alles wegstoppen in mapjes. Maar écht verbergen of maskeren kan niet. Althans voor zover wij weten. Heb jij wel nog meer trucs, laat het ons dan weten! Op Android kan het in ieder geval wel. Met de app Nova Launcher kan je namelijk de icoontjes en namen van applicaties aanpassen. En zo verander je Tinder in no-time in een “Beurskoers” ofzo.
Handig om te hebben
Heb jij nou iets te verbergen voor je liefje, je vrienden, familie of gewoon voor iedereen. Bijvoorbeeld naaktfoto’s, vertrouwelijke gesprekken of iets anders. Dan zijn deze apps best wel handig. Maar houd wel rekening met je liefje. Erachter komen dat de liefde van je leven in het weekend ligt te joepen met een ander is behoorlijk kut. Kan je jezelf niet inhouden? Stel dan een open relatie voor. Of verdiep je in polyamorie . Je bent namelijk écht niet de enige die weleens een wipje buiten de deur wil maken.
Delen:

Meer over dit onderwerp