Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

10 x Je weet dat je té dronken bent als

  •  
10-01-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
3413 keer bekeken
  •  
10xdronken
Helemaal tot het naadje gaan en domme dingen doen is niet erg. Dat moet af en toe gewoon. Anders leer je nooit je grenzen kennen. En je houdt er naast een enorme kater ook awesome verhalen aan over. Maar soms kan je beter gewoon naar huis gaan. Wanneer dan? Nou op dit soort momenten dus.
1. Je iedereen appt (voor seks)
Je houdt van iedereen. Je bent botergeil en je wil het liefst iemand helemaal uit elkaar trekken. Snappen we. En als je een vaste dronkenseks-scharrel hebt: go for it! Maar zodra je wanhopig door je contacten scrolt. En het lijkt je een topidee om je ex van een van-bil-belletje te geven. Dronken jij denkt: neuken! En waarschuwingen van je vrienden hebben geen zin meer. Zet je telefoon uit en boek 'm naar huis. De jouwe, niet die van hem/haar. 
2. Je telefoon een Rubik's cube wordt  
Leuk hoor, al dat appen. Maar spaties ken je niet meer. Leestekens ook niet. En wat je typt lijkt meer op Wit-Russisch dan Nederlands. Je probeert jezelf nog te corrigeren, maar het wordt alleen maar erger. Je laat plotseling in alle groepsapps iets van je horen. Vooral met niet te ontcijferen liefdesverklaringen en foto's van ingezoomde gezichten. Zodra je je schoonmoeder appt dat je haar wil pijpen, weet je dat je dronken bent.
3. Je alleen nog maar oog hebt voor de hond of kat
Op huisfeestjes loopt er regelmatig een hond of kat rond. En er loopt ook altijd wel iemand rond die belachelijk veel praat. Tegen die hond of kat. In plaats van met mensen. Zodra je liever met een hond of kat praat (off een parkiet, hamster, cavia of het konijn), dan weet je dat je echt dronken bent. Als die hond/kat/parkiet/konijn ook terug gaat praten ben je écht dronken. 
4. Je nooit meer naar huis wil (echt nooit meer)
Gaat de club nu al dicht? Het is pas vier uur! Je begint net. Maar gelukkig weet jij nog wel een tent die open is. Dacht je. Maar nu weet je niet meer precies hoe die tent heet. Of waar ie zit. Maar er is vast nog wel ergens een after, toch? Oh, daar ben je al. En het is al acht uur. Best wel tijd om naar huis te gaan. Maar niemand die dronken jij zonder kleerscheuren het huis uit krijgt. Succes.
5. Je overal op wil klimmen
Zodra je de kroeg uit rolt wil je absoluut niet dat de avond eindigt. Nee, je wilt op avontuur. Dus klim je in de dichtstbijzijnde lantaarnpaal, boom of op een bushokje. En geen enkel bouwterrein is meer veilig. Stijgers staan er om op te klimmen. Daar zijn ze voor gemaakt. Nou zorgt dit natuurlijk voor awesome verhalen. Maar ook voor gebroken nekken enzo. #naarhuisjij
6. Je die peuk aan de verkeerde kant aansteekt  
Als je niet meer weet wat voor of achter is dan ben je behoorlijk naar de klote. Sowieso is het dan de hoogste tijd om naar huis te gaan. Hoe je dat momentje herkent? Nou als jij je peuken aan de verkeerde kant aan gaat steken dan is de tijd best wel rijp. #okedoei
7. Je rondjes haalt voor iedereen
Dronken jij vergeet vrij snel dat je een arme sloeber bent. Die ook nog moet eten de rest van de maand. Zodra je aan de bar staat en een rondje shots wil bestellen voor je vrienden, dat ene meisje, die ene gast die je een boks gaf en het hele barpersoneel. Dan ga je nog even lekker door. En zodra je de volgende ochtend je bankrekening checkt besef je pas dat je knetterlam was. 
8. Je bier drinkt uit een flesje met peuken erin
Op het begin van de avond check je de bierflesjes op peuken. Niks is zo fokking ranzig als een flinke slok asbier met een stukje peuk erbij. Maar als je helemaal naar de klote bent dan denk je daar niet over na. Zodra je een flinke slok hebt genomen uit zo’n fles of blikje is het tijd. Om te kotsen. En naar huis te gaan.
9. Je wanhopig het nummer van een drugsdealer vraagt
Je bent dronken en om die lamheid te compenseren wil je drugs. Maar je hebt net het nummer van de rappe taxicentrale van je telefoon geflikkerd. Nuchtere jij wilde z’n leven beteren. Dronken jij niet. Dus begin je wild rond te appen. “Heb jij nog een nummer voor poedersuiker?”. Slecht idee. Niet doen. Ga. Naar. Huis.
10. En als je naast de speakers in slaap valt
Niet iedereen kan even lang doorgaan. Maar degenen die op tijd naar huis zouden moeten gaan, weten dat zelf niet. Die mensen gaan dan “even” zitten zeggen ze. Om bij te komen. Maar we weten allemaal dat je niet “even” gaat zitten. Nee, je ploft neer, valt in slaap en moet vervolgens met een bitchslap wakker gemaakt worden.
Toch door het geluid gegaan? Voor het verhaal. En omdat dronken jij schijt heeft aan nuchtere jij. Hier lees je hoe je het best van je kater afkomt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.