Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit voorkomt die kater

  •  
09-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
558 keer bekeken
  •  
perenkater
Je voelt je als een overreden kadaver. Dat als het even kan het liefst in foetushouding de hele dag in bed ligt. Want zodra jij opstaat komt er een man met een giga hamer op je kop timmeren. Hoe chill zou het zijn als je dit kan voorkomen? Alle katerkoppen opgelet! Want onderzoekertjes hebben heel goed nieuws!
En als we goed nieuws zeggen, bedoelen we ook echt superlekker goed nieuws! Australische wetenschappers ontdekten namelijk dat je katers kan VOORKOMEN! En nee, niet drinken is niet dé oplossing. Wel één oplossing. Maar vaak niet echt een optie. En te laat. Nee, deze onderzoekers hebben écht een oplossing! Hoe dan?! Nou, ze ontdekten tijdens een onderzoekje per toeval dat de Koreaanse peer (Nashi peer) een kater kan voorkomen. Halle-fakking-luja!
Nashi peer
Ho, stop, wacht! Niet meteen een kilo peren naar binnen knallen nu. Het gaat echt specifiek om de Nashi peer. Heeft niks te maken met nasi trouwens. Leek ons belangrijk om even te melden. Maar goed, het is dus een Aziatische peersoort die eigenlijk meer op een appel lijkt. "Het lijkt erop dat bepaalde stoffen in de peren de alcoholafbraak versnellen. Ook zou het de opname van alcohol in het bloed vertragen", vertelt de onderzoeksleiders op de blog van het onderzoeksinstituut.
Lekker perensappie
Een groep mensen dronk voor hun avondje zuipen eerst 220 ml perensap weg of ze aten een hele peer op. Een andere groep kreeg een placebo drankje. Wat bleek? De mensen die perensap hadden gedronken hadden minder last van katersymptomen. Ook waren er minder gifstoffen (die voor de kater zorgen) terug te vinden in hun bloed. En nu het beste nieuws: ze voelden zich the day after lekkerder en konden zich beter concentreren. Hell yeah!
Waar vind je dat godending?
Ja, dat is dus best wel een dingetje. Want ze liggen niet bij elke supermarkt in de schappen. Maar je kan dat kekke Nashi peertje wel kopen bij fancy supermarqtjes, biowinkels, Aziatische toko’s, op de markt en gewoon online! #inslaandus
Geen zin om een perenzoektocht te starten? Dit Aziatische lekkers helpt ook goed tegen een kater!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.