Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa | Uitzending | 19 september 2022

19-09-2022

Op 5 september lanceerden wij de actie #IkRedHetNietMeer. Daarmee wil Kassa de mensen die het financieel écht niet meer redden een gezicht geven. #IkRedHetNietMeer werd dagenlang trending topic en wij ontvingen duizenden reacties. Met een boekwerk met 500 gebundelde verhalen gingen wij naar Den Haag. Hoe reageren premier Rutte en fractieleiders? En wat kunnen zij doen op mensen te helpen?

Niet verwonderlijk, maar er wordt een hausse aan betaalproblemen verwacht. Goede schuldhulp is daarom essentieel. Helaas zijn er veel commerciële schuldhulporganisaties die torenhoge kosten rekenen en mensen alleen maar verder in de problemen brengen. Wat moet er gebeuren om deze cowboys van de markt te weren?

In de studio reageren Marjolein Moorman, wethouder armoede en schuldhulpverlening in Amsterdam, en Annemarie van Gaal ondernemer en columnist. Zij maakte meerdere programma’s over mensen met schulden.

Lees meer:

-Steeds meer mensen met schulden; problemen verwacht door peperdure commerciële schuldhulp
-Is stoppen met werken beter dan modaal verdienen?
-Hoe reageert de politiek op #IkRedHetNietMeer?


#IkRedHetNietMeer gaat door: Met uitzendingen op NPO1 en een eigen online platform.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.