Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

#IkRedHetNietMeer: Hoe reageert de politiek?

19-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1339 keer bekeken
  •  

De actie #IkRedHetNietMeer leidde tot veel, soms schrijnende, reacties van mensen die in de problemen zijn gekomen door de onbetaalbare energie en peperdure boodschappen. Kassa bundelde 500 van die verhalen in het “Ik Red Het Niet Meer"-boek. De bundeling staat symbool staat voor alle huishoudens die in de problemen zitten. 

Op Prinsjesdag horen we met welke concrete plannen het kabinet komt om de mensen die ten onder lijken te gaan te helpen. 

Hoe reageren de politici?

Om te laten zien dat de nood aan de man is, ging Amber met het boek vol schrijnende verhalen naar Den Haag gegaan om het aan alle politieke partijen te geven.  

Van Groen Links-leider Jesse Klaver tot Sophie Hermans van de VVD: alle fractievoorzitters namen het boek in ontvangst. Maar natuurlijk gingen we ook met het boek naar de ministers die verantwoordelijk zijn voor Carola Schouten (Armoede),  Rob Jetten (Energie), Karien van Gennip (Koopkracht) en minister-president Mark Rutte.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

J.metz
J.metz20 sep. 2022 - 18:22

Ik heb een vraag over het ingestelde prijsplafond voor energie. Ik woon in een huur flat met blokverwarming op gas. Ik betaal mijn stookkosten en elektra voor gezamenlijk verbruik per voorschot in de servicekosten bij de huur,waar ik één keer per jaar achteraf een afrekening krijg. Daarnaast betaal ik voor mijn elektra die ik in mijn woning verbruik een maand voorschot aan Eneco. Ik heb dus geen invloed waar mijn verhuurder de energie inkoopt en ook geen invloed op de 35% vaste kosten van de stookkosten. Hoe gaan ze nu berekenen of ik niet boven de 1200m3 gas voor mijn woning kom en hoe wordt ik gecompenseerd. Volgens mijn betaald mijn verhuurder als grootverbruiker aan een energieleverancier en blijven wij gewoon de hoofdprijs betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!