Kassa

Kassa | Uitzending | 23 mei 2022

23-05-2022

Wie schulden heeft, wil natuurlijk geen nieuwe schulden maken! Sommige commerciële schuldhulpverleners blijken daar echter heel anders over te denken. Zij rekenen torenhoge kosten en brengen klanten alleen maar verder in de problemen.

De Belbus komt in actie over een alarmknop waarmee je naasten meteen worden gewaarschuwd als er iets met je is. Het lijkt een veilige oplossing voor kwetsbare ouderen die nog wel op zichzelf wonen. Maar of daar een duur abonnement voor nodig is?

En tot slot: is het internet slecht toegankelijk voor mensen voor een beperking. Zo ook voor de 22-jarige Sander Smale die blind is. Met behulp van onder andere spraaksoftware en brailleregel kan hij vaak door websites manoeuvreren, maar helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend: even online een theaterkaartje bestellen of zijn favoriete podcast beluisteren kan door de manier waarop bepaalde websites zijn ingericht een uitdaging zijn. Zelfs bij de overheid loopt hij regelmatig tegen problemen aan. Hoe kan dat en wat moeten we daaraan doen?

Meer over deze onderwerpen:

- Toezichthouder onderzoekt meldingen torenhoge kosten schuldhulp

- Veel websites ontoegankelijk voor mensen met een beperking

- Belbus: Sociale Controle, de alarmdienst waar je niet vanaf komt

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar