Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Update: Vakantieparken | Hondenhandel

04-12-2021

De laatste stand van zaken rond Kassa-onderwerpen. Met updates over:

 

Vakantieparken
Wij lieten onlangs zien hoe - steeds meer - vakantieparken door investeerders worden omgebouwd tot luxe oorden met dure chalets. De oorspronkelijke huurders van recreatiewoningen moeten wijken voor de rijken. Het gaat vaak om mensen die al tientallen jaren op een park een huisje huren.

 

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) kondigde in een eerdere uitzending aan hierover aan de bel te zullen trekken. Deze week werden maar liefst twee moties door de Tweede Kamer aangenomen. De regering gaat binnen zes maanden onderzoek doen naar de huurbescherming voor huurders van recreatiewoningen. En daarnaast zal er onderzoek gedaan worden naar de buitenlandse investeerders die inmiddels 54 procent van alle vakantieparken in bezit hebben.

 

Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoek doen naar de geplande overname van Landalparken door Roompot. Dit zijn nu de grootste en op één na grootste aanbieder van vakantieaccommodaties in Nederland. Het is voor de ACM de vraag of Roompot dan niet een te sterke marktpositie in ons land krijgt. En prijzen van vakantiehuizen kunnen opvoeren omdat er te weinig concurrentie is.

 

Hondenhandel
Uit onderzoek van Kassa en House of Animals werd in april duidelijk dat honden geïmporteerd uit Hongarije vaak last hebben van gezondheidsproblemen. Onder meer de Partij voor de Dieren wil dat er een onderzoek komt naar manieren om de import van dit soort zieke huisdieren helemaal te stoppen

 

Dinsdag stemden de Partij voor de Dieren, VVD en CDA allemaal voor het onderzoek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

cornelis1
cornelis15 dec. 2021 - 16:24

Verplichten om ook de bestaande caravans te laten staan en ook het gedeelte met de toercaravans of tenten, Daar naast mag dan het luxe huizen gedeelte komen.