Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Plastic verpakkingen van Mars repen zorgen voor veel zwerfafval

1 mei 2021

Door een nieuwe actie van ‘zwerfinator’ Dirk Groot en plastic soup surfer Merijn Tinga weten we dat er jaarlijks miljoenen plastic verpakkingen die om de chocolaatjes van Mars zitten, eindigen als zwerfafval. In zes maanden tijd verzamelden de mannen ruim 11.000 van deze plastic wikkels door heel Nederland, om dit probleem zichtbaar te maken. Ze roepen fabrikant Mars nu op tot actie.

Lees hier meer informatie over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

joop passchier
joop passchier8 mei 2021 - 14:17

Die man had een interessant verhaal maar de manier waarop hij steeds onderbroken werd was tenenkrommend. Erg jammer. Plastic wordt nu verguisd maar bij goed gebuik is het juist een ideaal circulaire grondstof. Als de snoepfabriek op elke wikkel een spaarpunt zet zul je zien dat men die dingen gaat inleveren. Zoals de koffiepunten van DE vroeger.
Vervangen door papier geeft juist extra milieubelasting, want die bomen moet je ook kappen. Plastic is een ramp als je het zomaar weggooit, maar een mooi iets als je het hergebruikt.

Freedom25
Freedom255 mei 2021 - 13:37

Je kan daar deze man niet alleen op aan kijken. Kijk eens bij corona demonstraties wat daar in de parken aan vuil achter gelaten word. Schandalig.

Freedom25
Freedom255 mei 2021 - 13:17

Gooit deze meneer dat allemaal op straat?

Hampy64
Hampy645 mei 2021 - 13:07

Wat is er aan de hand met Kassa. De kasse mevrouw stelt vragen en tettert vervolgens doodleuk door de antwoorden heen. Was heel erg vandaag maar is me al vaker opgevallen bij haar. Presentatie nieuwe stijl misschien? Net als mevrouw Talitha Muuse. Heel erg jammer. Voor dit programma onderwerp, die 1 % Marswikkels in de natuur heeft betrekking op OPVOEDING, om precies te zijn het ontbreken daarvan. Maar de Kassa mevrouw hoort niks en ratlet rustig verder. En dan nog de Mars meneer terug roepen alsof HIJ de rommel in de natuur achter laat. Ronduit beschamend/bespottelijk deze uitzending.

Voetbalvrouw
Voetbalvrouw5 mei 2021 - 10:35

Als ik mijn honden uitlaat ruim ik ook afval op: plastic verpakkingen, sigaretten peuken en pakjes, blikjes en nog veel meer. Sommige kinderen ruimen netjes hun afval op en volwassenen doen dit lang niet altijd. Kampanjes over afval opruimen zijn er al heel lang en helpen niet! De fabrikanten zullen verpakkingen zonder plastic moeten maken. Die nieuwe verpakkingen gooi je natuurlijk nog steeds in de afvalbak. Omdat een bepaalde groep mensen hun rotzooi nu eenmaal niet opruimt is het nodig dat die verpakkingen afbreekbaar zijn. O ja en pak dan meteen die blikjes aan, die dodelijk zijn als ze in een koeienmaag terecht komen!

Jeroentje7775
Jeroentje77751 mei 2021 - 17:32

Schandelijk dat deze man zijn verhaal niet eens mag vertellen. Laat em uitpraten. En dan nog eens denigrerend dat afval mee laten nemen. Niet ok, Kassa. Erg jammer

FransRos
FransRos1 mei 2021 - 17:28

Wat een onfatsoenlijke interviewster, ze liet haar gast niet uitspreken en bleef maar doordrammen