Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Medewerker Shell krijgt meer korting op zorgverzekering dan thuiszorgmedewerker

12-12-2020

Miljoenen mensen zijn deze maand aan het kijken of ze gaan overstappen van zorgverzekering. Vaak krijg je via bijvoorbeeld je werkgever of patiëntenvereniging extra kortingen. Maar wat zijn die kortingen waard? Kassa kwam erachter dat medewerkers van Shell en DSM veel meer korting ontvangen dan mensen die bijvoorbeeld in de thuiszorg werken. Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

tantepoes
tantepoes14 dec. 2020 - 11:28

Komt de beloofde A- en B-merken lijst nog op de site?

Yrrah56
Yrrah5613 dec. 2020 - 15:29

Ik ben het niet helemaal eens met de manier waarop dit punt is besproken. Ik ben een oud werknemer van Shell en ook voor mij geldt de collectiviteitskorting op mijn ziektekosten verzekering. Dit is echter geen 5% zoals gesteld, maar iets lager. Daarnaast is het het een wettelijk geoorloofde actie en een kwestie van vraag en aanbod. Als voorbeeld: als ik bij de bakker een brood bestel, dan betaal ik een bepaalde prijs, bestel ik 1000 broden, dan zal ik zeer zeker een lagere prijs kunnen krijgen. Zo gaat het bij de verzekeraar ook en Zilveren Kruis maakt hierbij geen onderscheid op basis van leeftijd of mate van gezondheid. Ook mijn vrouw maakt hiervan gebruik en ik kan u verzekeren dat zij meer zorgkosten heeft op jaarbasis dan de premie die wij hiervoor betalen. Het schrappen van deze kortingen zal zeker geen lagere premie voor een ieder tot gevolg hebben, daar zullen de verzekeraars zeker voor waken. Ook het schrappen van de verplicht eigen bijdrage zal geen verlaging brengen, dit zal juist in de premie worden doorberekend, hetgeen betekent dat mensen die jaarlijks hun eigen bijdrage verbruiken nog steeds dezelfde kosten hebben en de gezondere mensen die de eigen bijdrage niet geheel of helemaal niet verbruiken duurder uit zullen zijn. U vertrouwt toch zeker niet op de liefdadigheid van de ziektekosten verzekeraars?

Jantje68
Jantje6812 dec. 2020 - 23:26

Nou het was weer multinational bachen vanavond en mevrouw Ploumen kon weer kritiekloos leeg lopen en sprookjes vertellen over gratis gezondheidszorg voor iedereen. Gezondheidzorg is NIET gratis en we hebben al het meest sociale stelsel ter wereld. Gezonde mensen betalen al ontzettend veel voor mensen die minder gezond zijn. Niemand kiest er voor om ziek te zijn maar deze mensen moeten zich realiseren dat ze maar een fractie van de werkelijke kosten zelf hoeven te betalen. En mevrouw Ploumen wil nog veel meer. Ze wil ook nog eens het basis pakket verder uitbreiden anticonceptie en zelf maandverband. Waarom geen voedsel ook in het basis pakket. Als je immers niet eet ga je ook dood. We moeten beseffen dat we dat uiteindelijk gewoon allemaal zelf betalen en alles wat gratis is leidt alleen maar tot meer verbruik en verspilling. Het is van belang dat we een goede basis verzekering voor elke Nederlander arm of rijk. Maar omdat betaalbaar te houden moet het beperkt zijn tot essentiële zorg. Daarnaast mag iedereen zich bijverzekeren zoveel hij wil maar wimpel dat niet af op het collectief.

1 Reactie
Reinier182
Reinier18213 dec. 2020 - 9:25

Het betaalbaar houden is al die profiteurs die niks kunnen uit de zorg te gooien. Duur management wat absoluut geen positieve bijdrage leveren maar wel veel geld kosten. Natuurlijk moeten we het beperken tot essensiële zorg en bij verzekeren voor het extra. Alleen moeten de lage inkomens wel naar een normale hoogte opgetrokken worden en mensen ook daadwerkelijk een keuze hebben. Als deze zogenaamde goede multinationals gewoon is belastingen afdragen is er geld zat voor al die dingen.

Wilma Klitsie
Wilma Klitsie12 dec. 2020 - 18:47

Jullie en ook mevr Ploumen vergeten te vertellen dat heel veel mensen die minder verdienen afhankelijk van hun inkomen Zorgtoeslag krijgen. Als je dat van de te betalen premie afhaalt zijn zij het goedkoopste uit. Dat geeft een ander plaatje. Ook wordt voorbij gegaan aan dat nog niet zo heel lang geleden werknemers van bedrijven verplicht waren zich te verzekeren bij de aan dat bedrijf/overheid gerelateerde zorgverzekering. Vertel wel een eerlijk verhaal.

Haroba
Haroba12 dec. 2020 - 18:23

Goede avond, Ik bemerkte dat op mijn zoektocht naar vernieuwing van mijn ziektekosten verzekering dat mijn premie zonder coll. Ziektekosten korting lager is dan met. Dezelfde tandartsverzekering is zonder korting goedkoper dan met. Vreemd genoeg is de basis premie met coll. korting hoger dan zonder de korting