Er zijn ook thuiszorgmedewerkers die wel betere voorwaarden hebben, zo laat een woordvoerder van zorgverzekering IZZ weten/ Zo wordt bij veel mensen in de zorg het eigen risico bij coronabesmetting afgedekt, wat kan oplopen tot een voordeel van 385 euro.
Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Ik ben het eens met bharmsen en John1313. Ook vind ik dat BNNVARA met deze titel beetje opruiend werkt. Is het de bedoeling om tweedracht te zaaien? En als je dan toch vergelijkingen gaat maken, waarom krijgt de rest van werkend Nederland geen korting? Of wat te denken van de gepensioneerden? Die moeten met hun AOW en soms een kleine pensioen of helemaal niks erbij óók die € 385 ophoesten alvorens de overige rekeningen worden vergoed. Als je die eigen bijdrage weghaalt zoals John1313 suggereert en de basisverzekering iets verhoogt dan zijn misschien wel alle partijen tevreden. De zorgverzekeringen hoor je niet klagen: integendeel ... er zijn verzekeringen die met lagere premies kunnen komen en toch nog winst maken. De linkse partijen doen al jaren niks behalve klagen dat de conservatieve en rechtse partijen te weinig doen. Waar is hun initiatief? Trouwens, ergens ben ik ook benieuwd naar wat de parlementariërs aan premie moeten betalen. Of krijgen ze het gratis als secundaire arbeidsvoorwaarden omdat ze "voor het volk" werken?
“Dit houdt de ongelijkheid in stand, waar we nu juist vanaf willen door de korting op de basisverzekering af te schaffen.” zegt Ploumen (PvdA). Vreemde linkse reactie, korting afschaffen is het onthouden van voordeel aan de consument. Mogelijk dat Shell of ABN kosten compenseren maar dat is logisch, het zijn financieel gezonde bedrijven en het is erg sociaal naar hun medewerkers toe wanneer ze dat zouden doen. Schaf het eigen risico liever af, dat brengt ongelijkheid. Mensen die het niet kunnen betalen maar ziek worden mijden soms de zorg waardoor er later bij complicaties mogelijk hogere kosten ontstaan. De zorg gebruikt niemand onnodig dus eigen risico dient geen doel. De zorggebruikers betalen dit eigen risico voor mensen die geen zorg nodig hebben, daarbij wordt niet naar inkomen gekeken. Het principe van verzekeren is dat je allen betaalt voor degenen die het nodig hebben om zo kosten gezamenlijk te delen. Daar hoort eigen risico niet bij, dat drijft onder de streep de kosten op voor iedereen. Zonder eigen risico zal de verzekering op termijn goedkoper kunnen omdat mensen zorg niet meer hoeven te mijden om financiële redenen. In eerste instantie zou de overheid bij afschaffing kosten kunnen bufferen uit algemene middelen, die zijn er genoeg want we geven zelfs weg aan Europa en daarbuiten. Wat je zelf nodig hebt of niet bezit geeft je niet weg toch?
De vraag is natuurlijk of een aanvullende verzekering wel noodzakelijk is en laat men deze buiten beschouwing dan ziet men heel andere verschillen en bovendien is de kans groot dat een medewerker van Shell geen zorgtoeslag ontvangt en de deelnemers van de Buurtzorg wel, met andere woorden weer een vergelijk van niks.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!