Kassa

Zaterdag in Kassa: Kassa's Boodschappenmandje 2023 - boodschappen worden alsmaar duurder

theme-icon
#ikredhetnietmeer
  •  
24-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12603 keer bekeken
  •  
boodschappen

In deze uitzending een nieuwe editie van Kassa's Boodschappenmandje: een steekproef waarin bij zes verschillende supermarkten wordt gezocht naar de goedkoopste variant van 26 alledaagse producten zoals jam, thee, aardappelen en wasmiddel. Ook deze editie blijkt wel weer dat ook de goedkoopste producten in prijs zijn gestegen.

In gesprek met minister Schouten over de armoede

Het was de noodkreet uit de samenleving waarmee Kassa afgelopen najaar de politiek wakker schudde: met #IkRedHetNietMeer schreeuwden grote groepen burgers het uit omdat ze hun energierekening en boodschappen niet meer konden betalen. In deze uitzending maken we de balans op van wat daarna gebeurde. Dat doen we in gesprek met minister Carola Schouten van Armoedebeleid. Wat is het kabinet van plan?

Update distributieriem

Naar aanleiding van onze vorige uitzending over de distributieriem van de driecilinder 1.2 PureTech-motor zijn er volop reacties binnengekomen van mensen die hun verhaal wilde delen. Deze lichten we in de uitzending uit.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa zie je zaterdag 25 maart om 19.15 uur op NPO2!

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

busyto
busyto26 mrt. 2023 - 9:23

Is het ook mogelijk een gezond mandje te maken? Alle snoep en chips er uit bijvoorbeeld. Dat geeft dan ook een indicatie voor de lage inkomens, maar ook voor de regering als blijkt dat zo'n mandje duurder is en mogelijk het effect als je de BTW tot nul brengt voor gezonde voeding.

Mister Anoniem
Mister Anoniem25 mrt. 2023 - 18:45

Ja beste mensen, hang vooral de blauw/gele Oekraïnse vlag uit en geeft Putin de schuld. Terwijl de schuld bij Rutte en zijn marionetten kabinet ligt.

Lintsen Bemmel
Lintsen Bemmel25 mrt. 2023 - 18:33

Dus als ik het moet geloven dan zal ik binnenkort nog meer voor mijn boodschappen bij AH moeten betalen ze me nu al het vel over de oren.Moet ik dadelijk naast mijn gewone baan er ook nog een krantenwijk erbij nemen om nog rond te kunnen komen??? En dan hebben we het nog geeneens over de benzineprijzen.😡😡😡