Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Op weg naar een gezondere leefstijl

08-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
322 keer bekeken
  •  
Amber sport boksen leefstijl
Zaterdag in onze uitzending de aftrap van Kassa's Leefstijlprogramma. Onder begeleiding van professionals gaan negen mensen de uitdaging aan voor een nieuwe en gezondere leefstijl. De Kassa kijker kan ook meedoen! Verder besteden we aandacht aan mensen met een uitkering die vaak onterecht het stempel 'fraudeur' krijgen. En eigenaren van een Nissan Leaf zijn niet blij met de actieradius van hun elektrische auto. Waarom werden zij niet goed voorgelicht?
Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders kampt met matig tot ernstig overgewicht. En dit kan grote gevolgen hebben, want overgewicht hangt vaak samen met onder meer diabetes en hart- en vaatziekten. Negen Kassa-kijkers gaan onder professionele begeleiding een ‘gecombineerde leefstijlinterventie’ aan, waarbij gezamenlijk wordt gewerkt aan een gezondere leefstijl. Zaterdag de grootste aftrap, maar de komende maanden worden hun ontwikkelingen op de voet gevolgd. Ook de kijker thuis wordt gemotiveerd om een gezonde(re) leefstijl te bereiken én vol te houden. Samen op weg naar een gezonder leven!

Kassa is LIVE op Facebook vanaf 19.50 uur!

Een gezonder lijf krijg je niet zomaar. Afvallen, meer bewegen, minder stress.... Heb jij een vraag hierover voor leefstijlcoach Jolande van Teeffelen of arts Liesbeth van Rossum (Erasmus MC)? Mail 'm alvast naar kassa@bnnvara.nl. Vanavond beantwoorden zij ze voor je. Vanaf 19.05 uur in Kassa en daarna LIVE op onze Facebook-paginavanaf 19.50 uur.
Bloemist Ron is één van de deelnemers aan Kassa's Leefstijlprogramma. Premier Mark Rutte wenst hem en alle andere deelnemers alle succes!

'Fraudeurs' in de bijstand

Mensen met een uitkering worden vaak onterecht als fraudeurs bestempeld. Je bent schuldig tot het tegendeel bewezen is. Hester is alleenstaande moeder en heeft een bijstandsuitkering. Zij moet een boete betalen omdat haar dochter 20 euro zakgeld van haar vader kreeg. Hester: “Ik heb zoveel stress van alles wat met de gemeente te maken heeft. Ik ben niet goed geïnformeerd en kan ook geen goede informatie vinden, maar ik word wel gestraft.”

Nissan Leaf rijders willen oplossing

Eind vorig jaar besteedden we aandacht aan problemen die zzp-taxichauffeurs al tijden ondervinden met hun elektrische Nissan Leaf uit 2018. De beloofde actieradius uit de folder wordt bij lange na niet gehaald en ook snel laden lukt vaak niet. In diezelfde periode kochten duizenden consumenten deze elektrische auto. Kopers werden verleid met de belofte dat de auto maar liefst 378 kilometer kon rijden op één acculading, maar dat blijkt in de praktijk een illusie. Waarom werden klanten niet goed voorgelicht? Dat zie je zaterdag in Kassa.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Gerhard Jeltes
Gerhard Jeltes16 jan. 2021 - 18:45

Kathleen Paal geeft uiteraard goede tips, maar vergeet het belangrijkste onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon: WATER DRINKEN! Dus: niet de dag beginnen met ontbijt, maar wél een groot glas lauw gekookt water, 30 minuten voor je ontbijt. Elke dag 1,5 liter water drinken is essentieel voor het goed functioneren van het menselijk lichaam, anders blijven er teveel gifstoffen in het lichaam. Verder mis ik in haar hele verhaal de importantie van de PH balans; een verzurend eetpatroon verhoogt de kans op een veelvoud van ziekten! Groet, G. Jeltes

Gezonde Leefstijl Company
Gezonde Leefstijl Company9 jan. 2021 - 16:56

Er is sinds nov 2020 nog een vierde GLI opgenomen in de basisverzekering: Samen Sportief in Beweging! Misschien kunnen jullie daar ook aandacht aan besteden?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!