Kassa

Zaterdag in Kassa: Is een bezoek aan de tandarts een luxe geworden?

19-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3357 keer bekeken
  •  
tandartsstoel behandeling 1127

Zaterdag in Kassa antwoord op de vraag: is naar de tandarts gaan een luxe geworden? Voor veel mensen zijn de kosten een drempel. In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we Hans. Wat is zijn oplossing voor permanent wonen op een recreatiepark? En Pokémon kaarten zijn weer razend populair, maar is het nog wel zo’n onschuldig kaartspel?

De tandartsrekening is voor veel mensen een groot probleem. Maar de aanvullende tandartsverzekering is vaak ook te duur. In Kassa antwoord op de vraag: Is een bezoek aan de tandarts een luxe geworden? We vroegen het aan de lezers van de nieuwsbrief en bezoekers van Kassa.nl. In de uitzending de uitslag van onze enquête.

Hoe onschuldig is Pokémon nog?

Het is één van de succesvolste franchises ter wereld: Pokémon. Er zijn spellen, series en films van uitgebracht en er is een kaartspel bedacht. Pokémonkaarten zijn razend populair en er zijn wereldwijd meer dan 34 biljoen van verkocht. Hoewel het vroeger vooral om ruilen ging, lijkt de waarde van een kaart nu een belangrijk onderdeel te zijn. Is het nog wel zo’n onschuldig kaartspelletje?

Kassa's Woonoplossing: permanent wonen op een recreatiepark

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt? In de tweede aflevering gaan we langs bij Hans. Wat is zijn oplossing voor permanent wonen op een recreatiepark?

Menno Bentveld neemt deze week nog het stokje over van Amber Kortzorg, omdat zij voor een documentaire in het buitenland zit.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.

Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Margreetje46
Margreetje4621 nov. 2021 - 21:04

Tandarts is niet alleen de eerste indruk, het voorkomen aldus het aangezicht en veroorzaakt gebrek aan zelfvertrouwen, slecht gebit is tevens funest voor de gezondheid. Rotte tanden gaan vaak gepaard met ontstekingen van het tandvlees (parodontitis). Tandarts zou in het basis pakket moeten zitten voor IEDEREEN!!

liadegroof
liadegroof21 nov. 2021 - 15:16

Tegenwoordig draait het alleen maar om geld de mensen tellen niet meer mee.

clearmaker
clearmaker20 nov. 2021 - 19:12

Tandartskosten, jaja, ik zit in gemeentepakket uitgebreid VGZ van gemeente Nijmegen, daar zit tevens tandartskosten in. Nu het probleem, VGZ vergoed via gemeentepakket maar € 1.000 voor de gehele looptijd van gemeentepakket, ik zit er al zolang in dat ik 1,5 jaar geleden al deels zelf moest bijbetalen, de € 1.000 was inmiddels overschreden. Ergste is met dat gemeentepakket, staat expliciet bij vermeld dat meerkosten die niet (meer) onder vergoedingen vallen NIET vergoed kunnen worden door bijzondere bijstand. Nu zit ik niet in de bijstand maar heb deels WAO + klein deel Invaliditeitspensioen. Mijn vrouw zit uiteraard ook in dat gemeentepakket uitgebreid VGZ, die moest dit jaar zelfs ook al 56 euro bijbetalen. Zelf zoeken naar een andere zorgverzekeraar is geen optie, want ik heb jaarlijks véél meer aan medicijnkosten wegens o.a COPD, en mijn vrouw loopt al 8 jaar wekelijks bij de Fysio. Óók VGZ is al aardig het pakket aan het uitkleden, mijn vrouw zat voorheen bij Zilveren Kruis, die eerst vooraf aangeeft dat iets bij een bepaalde zorgverlener wel vergoed word en achteraf NIET vergoed werd, daarom is Zilveren kruis vermoed ik in de uitzending van vanavond zo goedkoop :) Gewoon tandartskosten weer terug in basispakket zoals vroeger (tijdelijk) was, de goedkoopste mogelijkheden 100% vergoeden uit basispakket, wil de cliënt geen normale kroon maar een gouden kroon als voorbeeld, zelf bijbetalen.

Vincit
Vincit20 nov. 2021 - 18:49

Ik zit kassa te kijken over de tandartsverzekering. Bij DSW verzekeringen zit de tandarts gewoon standaard in het pakket. Hoe hoger je pakket is hoe meer verzekerd. Dat kan toch overal zo.

G. Wehkamp
G. Wehkamp20 nov. 2021 - 18:45

Wellicht de mensen wijzen op de gemeentepolis, voor mensen met een laag inkomen. Dat gaat ook over tandartskosten.

Mondzorg
Mondzorg20 nov. 2021 - 15:05

Vanaf dit jaar vergoeden de (budget) natura verzekeringen soms nog maar 55% van het gemiddelde gecontracteerde tarief, een volledig kunstgebit kan zo dus zomaar 1200 euro aan eigen kosten gaan kosten: 1200*0.75*0.55-385 = € 1090 U heeft dus €110 euro vergoed gekregen als u naar uw eigen tandarts bent gegaan! Hoe dit in elkaar steekt beschrijft de website https://vergelijkmondzorg.nl/

C. op de Weegh
C. op de Weegh19 nov. 2021 - 23:45

Heb nieuw kunstgebit omdat oude was versleten, boven en onder op klik implantaat en de kosten hiervoor, schrik niet: € 2350,-. Ik sloeg achterover, zou ik e-bike van kunnen kopen! “Krijgt u toch grotendeels vergoed” was het antwoord op mijn vraag waarom dit zo veel geld moet kosten! Net of dat het oké maakt. Bovendien was mijn eigen wettelijke bijdrage, dus buiten de €385,- eigen bijdrage om, € 550,- wat ik eigenlijk niet zomaar kan betalen. Heb het van spaarrekening moeten betalen

1 Reactie
miaL
miaL20 nov. 2021 - 5:56

En na een jaar of 5 zijn ze al afgesleten die kunstgebitten van tegenwoordig. Een E-bike gaat veel langer mee

C. op de Weegh
C. op de Weegh19 nov. 2021 - 23:38

Heb 3 maanden geleden een nieuw kunstgebit boven en onder (op klik implantaat) gekregen. Vorige keer, zo’n 9 jaar, kostte dat +/- € 700,-, nu waren de kosten € 2350,- Ik schrok me een hoedje! Van dit bedrag kan je b.v. prachtige e-bike van kopen! Eigen wettelijke bijdrage was ook niet mis € 535,-. Is voor mij een aderlating met mijn uitkering en moest van m’n spaarrekening komen. Echt niet normaal. Ik heb gewoon een e-bike in mijn mond, vind het gewoon nergens op slaan

krieties
krieties19 nov. 2021 - 13:21

Wanneer besteden jullie eens aandacht aan DAB+. DAB was een flop, nu is er DAB+ en dat is net zo slacht te ontvangen. Als je bij de radio wegloopt, gaat de ontvangst ook weg, niet alleen binnen, maar vaak ook buiten, je moet dus bij de radio blijven staan. En dat moet FM vervangen. En vreselijk veel reclame!! Wat is dat voor een lobby?

1 Reactie
Franske1958
Franske195819 nov. 2021 - 17:42

Iedere radio heeft een antenne signaal nodig. Als dat niet meer via de kabel binnenkomt investeer dan in een goede antenne. Heb ik ook gedaan en ik ontvang nu meer dan 60 DAB+ stations met volle sterkte. FM stopt? Ja dat heb ik ook gehoord, maar ik heb ook gelezen dat vele FM vergunningen verlengd gaan worden tot minimaal 2030.

Wetende
Wetende19 nov. 2021 - 10:37

Dat de tandarts ontzettend duur is klopt wel, en de premies van de zorgverzekering is bijna niet op te brengen. En iemand die ivm een onderliggende aandoening zijn gebit in optimale conditie moet houden ivm complicaties door bv ontstekingen ed. Het mooiste en ideaal zou het zijn dat mensen met een uitgebreid aanvullend tandarts pakket , dat gedeelte van de premie dat niet is gebruikt terug ontvangt op z'n rekening, omdat deze mensen het ene jaar veel meer kosten hebben dan het andere jaar en eigenlijk noodgedwongen goed zirg moeten drage voor hun gebit om complicaties uit te sluiten met alle gevolgen van dien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!