Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Explosieve stijging QR-fraude

06-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
kassa-qr 930
Zaterdag 7 september start weer een gloednieuw Kassa-seizoen! We bespreken de explosieve stijging in QR-fraude, waarbij mensen vaak met lege rekening achterblijven. Wat kan je bank hierbij voor je betekenen? Ook geven we een vervolg aan de overlijdensrisicoverzekering en gaan we het hebben over de kwaliteit van buitenwater.

Explosieve stijging QR-fraude

Het is steeds makkelijker om je bankzaken via je smartphone te beheren. Superhandig, maar dit maakt het ook makkelijker voor oplichters om daar misbruik van te maken. In de afgelopen maanden zagen tientallen ING-klanten hun geld verdwijnen nadat zij slachtoffer werden van QR-fraude, waarbij een oplichter ongemerkt toegang krijgt tot je bankrekening. Maar wat als de bank vervolgens alle verantwoordelijkheid afwijst en je met een lege rekening achterblijft?
Hoeveel weten mensen over de QR-code? We gingen op onderzoek uit:

Compensatie voor gedupeerde klanten overlijdensrisicoverzekering

Kassa besteedde meerdere keren aandacht aan een belangrijke Kifid-uitspraak van vorige zomer waarbij een klant werd gecompenseerd, omdat zijn adviseur hem niet had geïnformeerd over de mogelijkheid om zijn overlijdensrisicopolis over te sluiten tegen een lagere premie. In navolging van deze uitspraak besloten veel Kassa-kijkers om ook naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) te stappen. Er is goed nieuws voor wie op een compensatie hoopt, want het klachteninstituut besloot deze week weer een fikse compensatie uit te keren aan een gedupeerde klant.

Zwemmen in buitenwater: hoe is het gesteld met de waterkwaliteit?

In de zomer is buiten zwemmen natuurlijk ideaal voor verkoeling, vooral met de vele hittegolven van de afgelopen periode. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen zwemmen in niet-officieel zwemwater, zoals grachten, sloten en vaarten. Maar is dat wel goed voor je? Kassa zoekt het voor je uit.

Renze helpt Larissa in de Belbus

In de eerste Belbus van dit seizoen,  die nu wordt rondgereden door Renze Klamer , spreken we Larissa over haar problemen bij BH-support. Voor veel mensen is een bikini uitzoeken voorpret voor de zomer, maar bij Larissa zat dit onlangs wel anders. Kassa schiet te hulp.

Geef live je mening!

We zijn er morgen om 19.05 uur op NPO1. Praat mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram en LinkedIn !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan. Wij houden je op de hoogte!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!