Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: De (on)zin van blauw-lichtbrillen

06-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8186 keer bekeken
  •  
gele bril 1127
Veel opticiens bieden een bril met een speciaal filter aan, dat ogen beschermt tegen het blauw licht van schermen. Werken die brillen ook echt? Dat zoeken we zaterdag 7 december voor je uit. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe regels waarmee sociale huurders mogelijk in aanmerking komen voor huurverlaging. Verder onderzoeken we hoe iemand onverwacht voor zijn eigen risico opdraait, terwijl diegene geen behandeling heeft gehad, en gaan we met de Belbus langs bij Imkerij BijDaan.

Bril tegen blauw licht

Bij veel opticiens kun je een bril met een speciale filter in het glas kopen. Deze bril zou je ogen beschermen tegen het schadelijk blauw licht van je computer-, laptop- of telefoonscherm. Ook werkt de bril tegen branderige en vermoeide tegen. Dat klinkt mooi, maar klopt het ook? We zoeken het voor je uit. Lees hier meer over wat je kunt doen tegen blauw licht.

Nieuwe regels (on)gunstig voor sociale huurders

Voor huurders van een sociale huurwoning die door huurstijgingen te maken hebben met een relatief hoge huur in verhouding tot hun inkomen, komen er nieuwe regels zodat zij voor huurverlaging in aanmerking te komen. Maar pakken deze regels wel gunstig uit voor iedereen?

Onverwacht voor eigen risico opdraaien

Als je naar het ziekenhuis moet, dan betaal je voor de behandeling (een gedeelte van) je eigen risico. Maar het kan ook gebeuren dat je, in een jaar waarin je géén behandeling hebt gehad, toch je wettelijke verplichte eigen risico moet betalen. Hoe kan dat?

Belbus: imkerij laat steken vallen met webshop

In juni bestelt Ingrid voor de verjaardag van haar man een starterspakket ‘bijenhouden’. Helaas komt het pakket niet volledig aan en blijkt het terugkrijgen van haar geld wel erg lastig.

Kassa is om 19:05 live op NPO 1 bij BNNVARA. Geef je mening!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. 

Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!