Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VEH: Volgend jaar mogelijk fors hogere rekening van stadsverwarming

30-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
281 keer bekeken
  •  
stookkosten 1127

Vereniging Eigen Huis (VEH) geeft een waarschuwing aan woningeneigenaren. De belangenvereniging wijst huizeneigenaren erop dat de rekening volgend jaar veel hoger kan uitvallen als zij gebruikmaken van stadsverwarming. 

De reden voor de waarschuwing komt voort uit de stijging van de gasprijzen die in 2022 plaatsvindt. VEH geeft aan dat de tarieven van warmtenetten zijn gekoppeld aan de gasprijs, waardoor een prijsstijging direct gevolg heeft voor de prijs van stadsverwarming. 

Wederom een oproep

Eerder hebben VEH, de Woonbond, Aedes en de Consumentenbond al gepleit voor het bevriezen van warmtetarieven. Nu een prijsstijging dreigt, dringt de belangenvereniging hier opnieuw op aan bij het huidige kabinet. Eenzelfde oproep doet VEH aan warmteleveranciers. 

Volgens VEH is de wettelijke koppeling van het gastarief niet houdbaar, vooral omdat bewoners die reeds van het aardgas zijn afgestapt hierdoor worden benadeeld. De vereniging hoopt snel een nieuwe wet te zien waardoor warmtenetten rendabeler worden voor huiseigenaren. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!