Kassa

Veel onvrede over afhandeling klachten

14-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boosheid_goed_groot.jpg
Ruim de helft van de Nederlanders had het afgelopen jaar een klacht over een product, dienst of bedrijf. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. De bond stelde deze vraag aan 3032 deelnemers. Van het aantal mensen dat een klacht indiende, is 61 procent ontevreden tot zeer ontevreden over de afhandeling daarvan.
Consument voelt zich niet serieus genomen
Consumenten voelen zich bij het afhandelen van de klachten vaak niet serieus genomen. Daarnaast zijn ook de lange afhandelingsduur, de aangeboden oplossing en het niet nakomen van afspraken grote ergernissen.
Veel pogingen nodig
Om een klacht goed behandeld te krijgen, heeft 54 procent van het aantal ondervraagden meer dan drie pogingen moeten doen. Bij 30 procent moest de consument vijf of meer keren contact zoeken.
Deel uw goede en slechte ervaringen
Deze maand roept de Consumentenbond mensen op hun slechte, maar ook goede ervaringen met een klachtenbehandeling te melden op zijn site. Bedrijven waarover veel klachten binnenkomen, zullen daarop worden aangesproken door de bond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Bart Mudde
Bart Mudde18 jan. 2021 - 11:16

We zijn al vele jaren aangesloten bij Eneco en kregen, ook al weer jaren geleden, gratis op hun advies een Toon met een betaald abonnement op de servicemogelijkheden. Afgelopen vrijdag stopte de verwarming, waarop ik Eneco storingsdienst belde en kreeg te horen dat een monteur zou bellen en de storing zaterdag verholpen zou worden. Zaterdag nog eens gebeld want er was nog niet gebeld en ook nog eens het actuele nummer doorgegeven. Daarbij ook doorgegeven, dat het scherm van Toon zwart bleef. Een paar uur later nog eens gebeld om dat er nog steeds geen monteur belde. Hierna belde een monteur, dat hij maandagmorgen zou komen want hij kon toch niets doen zonder installatiecode. Dus dat zou een weekend in de kou worden. Nog maar eens gebeld met Eneco, waarna ik teruggebeld werd door de leidinggevende van de monteur, dat het echt niet kon voor maandagmorgen omdat er niet eerder een installatiecode beschikbaar was. Via een kennis een "mannetje" laten komen, die enkele draden kortsloot, zodat ik beneden in de kamer de kachel handmatig kon bedienen door ook daar de draden al dan niet met elkaar te verbinden. Maandagmorgen stond de monteur al vroeg op de stoep en verwisselde eenvoudig de voedingsunit van Toon waarbij geen installatiecode vereist was. Kosten: 75 euro en materiaal, die Eneco in rekening gaat brengen. Kosten "mannetje" 50 euro. Eneco schuift verder alle verantwoordelijkheid omtrent de Toon af.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!