Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Variabel Vattenfall-contract? Vanaf juli ga je maandelijks meer betalen

03-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11665 keer bekeken
  •  
vattenfall_gas_20220603

Klanten die een variabel contract hebben bij energieleverancier Vattenfall, zijn na 1 juli ongeveer 20 euro duurder uit per maand voor elektriciteit en gas. Dat heeft te maken met de sterk gestegen prijzen voor energie, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt ziet om de kosten door te rekenen.

Vattenfall geeft aan dat energie slim is ingekocht, en dat de prijsstijging mede daardoor enigszins beperkt blijft. De prijsstijging geldt alleen voor klanten met een variabel contract: klanten met een vast contract, merken alleen de btw-verlaging die het kabinet heeft aangekondigd om de hoge energieprijzen te compenseren.

Daarbij gaat Vattenfall uit van een gemiddeld gebruik van 1200 kubieke meter gas en 2250 kilowattuur aan stroom per huishouden. Klanten krijgen op korte termijn een persoonlijk bericht van Vattenfall met daarin meer informatie over wat dit in hun specifieke situatie betekent.

Nóg een stijging

Deze verhoging volgt kort op de vorige verhoging van de energieprijzen. Dit voorjaar verhoogde Vattenfall de tarieven al: op 1 april stegen de prijzen voor mensen met variabele contracten gemiddeld met 11 euro per maand.

Ook Essent verhoogt de prijzen

Vattenfall is niet de enige die de prijzen verhoogt. Concurrent Essent maakte eerder deze week bekend dat klanten met een variabel contract met ingang van juli zo'n 50 euro per maand extra gaan betalen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Streens
Streens7 jun. 2022 - 14:21

Energiedirect verhoogd ook de gasprijzen per 1 juli 2022 voor een variabel contract máár...... tussen een vaste klant die al een tijdje een variabel contract heeft en een vaste klant die al een tijdje een vast contract had en overstapt naar een variabel contract zit een verschil van € 0,42 per m3 gas ! Mag dit zomaar ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!