Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Variabele energietarieven Essent per 1 juli flink omhoog

01-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4052 keer bekeken
  •  
greenwashing groene energie 1127

De variabele energietarieven van Essent worden per 1 juli met 25 tot 30 procent verhoogd. Gemiddeld ben je daarmee zo’n 50 euro per maand duurder uit. Dit bevestigt het energiebedrijf in eerdere berichtgeving van de NOS. 

Op 1 januari werden de tarieven ook al verhoogd. Toen betaalden klanten gemiddeld 20 euro meer.

Prijs afhankelijk van type woning

Uiteindelijk is het type woning bepalend voor hoeveel de klanten meer moeten gaan betalen. Heb je een geïsoleerd appartement? Dan ben je volgens de woordvoerster zo’n 25 euro meer kwijt per maand. Als je op een minder goed geïsoleerde boerderij woont kan dat tot wel 100 euro meer gaan kosten.

Geen verdere stijging verwacht 

Essent verwacht dat de tarieven voor 1 januari niet nog een keer worden verhoogd. Maar dat kunnen ze niet garanderen. "We kopen vooruit in op de markt en de energie voor de komende maanden hebben we al aangekocht", legt een woordvoerster uit. "Maar we weten niet wat er nog gaat gebeuren, bijvoorbeeld met eventuele sancties. Daar kunnen we pas in het najaar meer over zeggen."

De afgelopen tijd zijn de energieprijzen fors gestegen. Dit komt onder andere door de Russische inval in Oekraine en de sancties die toen opgelegd zijn. Dit leidde tot tegenreacties van Rusland zoals het afknijpen van de gastoevoer. ANP/NOS

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz1 jun. 2022 - 11:07

Dit is dus exact waarom je geen variabele tarieven moet nemen. Vooral tijdens deze periode, zijn variabele tarieven niet te vertrouwen. ook al daalt de prijs, de leverancier zal dit niet op de seconde gelijk veranderen, maar even wachten, voor ze het omzetten in een "goedkoper" maandbedrag

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!