Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanaf vandaag nieuwe Nederlandse identiteitskaart met QR-code

02-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4117 keer bekeken
  •  
Identiteitskaart ID bewijs

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders een nieuw model identiteitskaart aanvragen. Op het nieuwe model zitten onder meer vingerafdrukken op de chip en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN) op de achterzijde. Ook is er een aantal nieuwe kenmerken waarmee het document kan worden gecontroleerd op echtheid. Lees hier meer over de nieuwe kenmerken.

De nieuwste identiteitskaart zou eigenlijk al in juni worden ingevoerd, maar de introductie liep wat vertraging op. Dat meldde staatssecretaris Raymond Knops in het voorjaar in de Tweede Kamer. Maandag 2 augustus was de laatst mogelijke invoerdatum, vanwege een EU-verordening over identiteitsbewijzen.

Invoering nieuw paspoort uitgesteld

Door de reisbeperkingen door corona is de invoering van een nieuw paspoort wel uitgesteld. Mensen reizen minder, en dus is het onduidelijk hoeveel nieuwe paspoorten deze zomer zullen worden aangevraagd. Knops besluit de komende weken wanneer het nieuwe paspoort kan worden uitgegeven, zonder dat hierbij te veel onnodige kosten worden gemaakt. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!