Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Chip met inlogfunctie DigiD in nieuwe identiteitskaarten

04-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
Identiteitskaart ID bewijs
Er worden vanaf maandag nieuwe identiteitskaarten meegegeven. In deze nieuwe kaarten zit een chip waarmee ingelogd kan worden bij overheidsdiensten via DigiD.
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens meldt op de website dat de inlogfunctie voor DigiD is toegevoegd om de gegevens van mensen zo goed mogelijk te beschermen. De overheid wil met de chip de zekerheid bieden dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld.

Extra veiligheidsmaatregel

Inloggen met de chip is een extra veiligheidsmaatregel, net als de tweestapsverificatie waarbij gebruik wordt gemaakt van sms-codes. Met een mobiele telefoon kan de chip worden gescand tijdens het inloggen bij DigiD. Als alles in orde is, komt er een groen vinkje bij te staan en wordt er ingelogd.
De pas kan worden aangevraagd door mensen die een nieuw identiteitsbewijs nodig hebben. De oude identiteitskaarten blijven gewoon geldig als ze nog niet verlopen zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!