Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Storing op chip van nieuwe Nederlandse identiteitskaarten

26-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
Identiteitskaart ID bewijs

Op Nederlandse identiteitskaarten die zijn uitgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021 kan een storing ontstaan, meldt de Rijksdienst voor Identiteitszaken. Er zit op deze kaarten een inlogfunctie. Deze is via DigiD te activeren. Na het aanzetten van de inlogfunctie ontstaat een storing op de chip. Daardoor kan het voorkomen dat een documentscanner de kaart niet goed kan uitlezen.

Bij bijvoorbeeld banken of ziekenhuizen kan gebruikt worden gemaakt van een documentscanners, stelt de Rijksdienst. De mogelijkheid om de inlogfunctie te activeren is nu tijdelijk uitgezet. Het is nog onduidelijk om hoeveel identiteitskaarten het gaat. De storing doet zich niet voor bij paspoorten, maar enkel bij Nederlandse identiteitskaarten 'MODEL 012', met een afgiftedatum tussen 4 januari en 17 maart. Als je zo'n kaart hebt, ontvang je een brief met informatie over de storing en wat je moet doen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!