Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitstel mantelzorgboete kost 33 miljoen

11-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mantelzorg_11.jpg
Het uitstel van de 'mantelzorgboete' met een jaar kost de schatkist 33 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ze licht daarin het uitstel, dat al eerder bekend werd gemaakt, toe.
Levensonderhoud
Het kabinet wilde ouderen vanaf volgend jaar juli korten op de AOW als ze met hun kinderen samenwonen. Door een woning te delen, hebben ze ook lagere kosten van levensonderhoud, was de redenering.
Maar tegen het plan kwam veel verzet, zodat het dreigde te sneuvelen in de Senaat. Klijnsma besloot daarop tot uitstel.
'Helemaal van tafel'
Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP is teleurgesteld dat Klijnsma de maatregel op termijn toch wil doorzetten. Volgens haar moet de mantelzorgboete helemaal van tafel. Zij steunt een actiecomité dat tegen de mantelzorgboete in het geweer zal komen.
De PvdA wil dat het kabinet komt met een visie op mantelzorg. ,,Door het uitstel van de kostendelersnorm kan nu naar een alternatief gezocht worden dat binnen die visie past'', zegt Kamerlid John Kerstens. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!