Kassa

Uitbetaling 1300 euro energietoeslag aan lage inkomens loopt vertraging op

theme-icon
#ikredhetnietmeer
  •  
20-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
48635 keer bekeken
  •  
energierekening 1127 energiecontract thermostaat

Heb jij recht op energietoeslag? Dan is de kans groot dat je daar nog wel even op moet wachten. Gemeenten zijn klaar om het bedrag uit te keren, bevestigt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Maar het wetsvoorstel ligt nog voor behandeling bij de Tweede Kamer. De kans is daarom groot dat deze pas na de zomer zal worden behandeld, meldt de NOS

"We vinden het erg vervelend dat dit proces vertraging heeft opgelopen, maar we kunnen nu niets anders dan wachten op de wet uit Den Haag", laat een woordvoerder van de VNG weten. De gemeenten krijgen namelijk pas geld als de wet er is. De Tweede en Eerste Kamer moeten nog stemmen over het wetsvoorstel. Pas als dat is gebeurd, met een positieve uitkomst, kan de 1300 euro energietoeslag worden uitgekeerd.

Toeslag gaat naar lage inkomens

De toeslag is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen.  Een laag inkomen is een inkomen op of net boven het sociaal minimum. 

Veel gemeenten waren aan het begin van het jaar al klaar waren om de energietoeslag voor 2023 uit te keren. De VNG verwacht dat dit op zijn vroegst pas in oktober zal beginnen.

bron: NOS

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

vrijmark
vrijmark22 jul. 2023 - 8:56

Als het een maatregel voor het grootkapitaal geweest was het al goed gekeurd en uitbetaald , dat is de democratie in Nederland

henriette22
henriette2221 jul. 2023 - 22:17

Ik heb een vrijstaande appartement op het NW en, mijn muur is niet geísoleerd. Ik ben 83 jaar, waarom heb ik geen recht op energietoeslag?

AvR21057
AvR2105721 jul. 2023 - 10:39

ja Gargamel, de energieprijs is voor iedereen het zelfde maar de inkomens en kwaliteit van het huis niet. Dat was je even vergeten in je reactie

lieke63
lieke6321 jul. 2023 - 10:03

Jaloers Gargamel?

Gargamel1900
Gargamel190021 jul. 2023 - 9:50

Waarom moet deze discriminerede regeling mbt energietoeslag nog uitgekeerd worden. we hebben een prijsplafond en de energieprijs is voor ieder hetzelfde. waarom is deze regeling niet voor iedereen gelijk geweest, nee de ene gemeente geeft tot 120% bijstand en andere gaan tot 150%. dit moet voor iedereen gelijk zijn. deze regeling had nooit door de gemeente's uitgevoerd moeten worden maar door Den Haag en voor iedereen hetzelfde. Mensen met Blokverwarming hebben geen recht op deze regeling gehad maar hebben het hier in Roemond bv, we gekregen. nu de energie middels het prijsplafond aan banden is gebonden moet de energietoeslag worden afgeschaft of moet voor idereen hetzelfde gelden en niet dat de gemeente zelf maar mag beslissen. Doe het dan via de regeling die we hadden met de 2 x 190 euro. Dat is een stuk eerlijker. Veel mensen betalen niet veel aan energie en krijgen liefst weer 1300 euro bijgeschreven. mensen die minder verbruiken en er nog aan over houden. af ze hebben de energie gratis als ze met een verbruik van 1300 euro per jaar zitten. schaf deze toeslag snel af of laat er iedereen via de energienota van het energiebedrijf van profiteren.

1 Reactie
djfox741
djfox74121 jul. 2023 - 11:37

Ja joh, de blauwe Smurf kon niet iedereen tevreden stellen merk ik aan je beklag maar misschien, omdat de Hoofd Smurf de brui eraan heeft gegeven, zal de nieuwe aankomende smurfen in de smurfenkamer dat het anders zal gaan als er met de energie weer iets is.

Pippi langkous
Pippi langkous21 jul. 2023 - 6:25

Ze weten dat 't erdoor komt 't geld was vorig jaar al naar de gemeentes gegaan en de mensen die vorig jaar in aanmerking kwamen ivm bijstand en geen verandering is kunnen ze gewoon vast uitbetalen, 't geld is er. 't lijkt wel dat nu er weer rente is dat de betalingen ook weer langer op zich laten wachten, want 1,5/2miljard aan de gemeentes is toch een lekkere rente van 10/15miljoen pj, lekker meegenomen en hun krijgen ws meer dan wij bij de ecb stallen. Is 3,5%.T was toch vd armere voor 2023 en niet voor 2024!!!mijn jaarafrekening is al geweest en gelukkig kreeg ik na vraag ho of wat in juni, 2 weken later vast 500

Guido Brandt Corstius
Guido Brandt Corstius20 jul. 2023 - 18:07

Volgens demissionair minister Carola Schouten moet de menselijke maat de boventoon voeren. In het sociale domein bestaat er ook zo iets als de omgekeerde toets. Dwz kijken naar wat er wel mogelijk is. Gewoon aan de bekende klanten uitkeren kan m.i. gewoon.