Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Transavia verliest rechtszaak om compensatie passagiers na brandstofstoring Schiphol

  •  
04-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
453 keer bekeken
  •  
1127Transavia

Claimbureau Aviclaim startte naar aanleiding van de brandstofstoring in 2019 op Schiphol een rechtszaak tegen Transavia om compensatie voor de gedupeerde passagiers af te dwingen. Transavia werd door de rechter veroordeeld om de passagiers te compenseren met € 400,- per persoon.

In de zomer van 2019 werden tienduizenden passagiers getroffen door de brandstofstoring op Schiphol van 24 juli 2019. Hierdoor kwamen vele reizigers meer dan een dag later aan op hun vakantiebestemming.

Rechtszaken

De belangenbehartiger startte meerdere rechtszaken tegen KLM en Transavia. KLM schikte al eerder meerdere van deze rechtszaken en voorkwam zo een vonnis. Transavia had niet voldoende maatregelen genomen om de passagiers alsnog zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen, hierdoor zijn ze compensatieplichtig volgens de rechter.

In luchtvaartzaken wordt elk geval afzonderlijk afgewogen. Het vonnis betekent niet dat  iedereen nu direct compensatie uitgekeerd krijgt.

Bron: Aviclaim

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.