Kassa

Spoorbedrijven komen samen met abonnementen

01-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart-groot_27.jpg
Treinreizigers kunnen vanaf 1 januari 2012 van nieuwe abonnementen gebruikmaken waarmee ze terechtkunnen bij alle vervoerders op het spoor. Daarover hebben de spoorbedrijven NS, Arriva, Veolia, Connexxion en Syntus een akkoord bereikt. Dat meldde een woordvoerder van de NS maandag.
Alle treinvervoerders
De nieuwe abonnementen zijn alleen verkrijgbaar op de OV-chipkaart en zijn de eerste OV-chipkaartabonnementen die geldig zijn bij alle treinvervoerders. Het was met het papieren kaartje al eerder mogelijk om door te reizen bij een andere vervoerder. Eind 2012 zullen alle vervoerders overstappen op de OV-chipkaart en zal het papieren kaartje verdwijnen.
Het was een grote wens van reizigersvereniging Rover om de nieuwe abonnementen ook bij andere vervoerders geldig te laten zijn. Ongeveer 5 procent van het spoor is in handen van andere bedrijven dan NS.
Het gaat om vijf nieuwe abonnementsvormen. Aanschaf geeft bijvoorbeeld recht om vrij in het weekeind of in de daluren te reizen. Er kan ook een 'kidsvrijkaart' bij worden gekocht.
Voorwaarden
De NS heeft de afgelopen weken niet noemenswaardig meer voordeelurenkaarten verkocht. Per 1 augustus veranderen de voorwaarden van de kortingskaart en kan ermee niet meer in de drukke avondspits worden gereisd. Met de 'oude' kaart kan dat nog wel.
1,3 miljoen reizigers
De NS heeft ruim 1,3 miljoen klanten met een voordeelurenkaart. Rover had reizigers opgeroepen om nog snel een 'kaart-oude-stijl' aan te schaffen. Bezitters van de kortingskaart hoefden tot nu toe alleen 's ochtends tot 9 uur de volledige prijs te betalen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!