Kassa

Spoofing | Gezondere leefstijl | Flash Player

12-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  

In de studio van Kassa brengt redacteur Frank updates over eerder behandelde onderwerpen en bespreekt hij wat er deze week speelde in de mailbox, op het forum en/of onze sociale media. Deze week: slachtoffers van spoofing, gezondere leefstijl en Adobe Flash Player.

Meer gedupeerden door spoofing

In de uitzending van 5 september hebben we het uitgebreid gehad over de zogeheten ‘spoofing’-techniek. Hiermee konden criminelen de afgelopen maanden het telefoonnummer van verschillende banken misbruiken om mensen op te bellen en zich voor te doen als medewerker van de fraudehelpdesk van de betreffende bank. Op die manier konden zij miljoenen euro’s van consumenten buitmaken.

Ook Freek Groenendijk en Klaas Willems ondervonden van dichtbij de impact van spoofingfraude. Zij richtten samen het platform GIBO op, waar gedupeerden van spoofing-oplichting zich kunnen melden. GIBO pleit ervoor dat alle banken de schade van gedupeerden vergoeden, omdat dit onder de zorgplicht van de bank valt.

Voor onze uitzending hadden zich reeds 110 mensen gemeld bij het platform, inmiddels zijn dat er zo’n 250. De totale schade bedraagt nu 3,6 miljoen euro. Als ook jij met spoofing te maken hebt gehad, kun jij je nog melden bij onze redactie van kassa@bnnvara.nl.

Gezondere leefstijl

In 2019 had maar liefst de helft van de volwassen Nederlanders matig of ernstig overgewicht. Om die reden gaat Kassa zich het komende seizoen inzetten voor een gezondere leefstijl.

Na de aankondiging in onze uitzending van vorige week hebben kijkers uit het hele land zich al massaal aangemeld om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan.  

De omgeving Rotterdam blijft nog een beetje achter. Dus, kom je uit de buurt van Rotterdam en denk je: ik wil die uitdaging wel aangaan! Dan kan je nu nog snel opgeven via het formulier op onze site. 

Adobe Flash Player

Als je op je computer of mobiele apparaat weleens video’s bekijkt, dan heb je óók vast weleens geworsteld met de Flash Player van Adobe. Na 31 december 2020 stopt Adobe volledig met de distributie en ondersteuning van Flash Player. Op onze site vind je  een artikel waarin we uitleggen hoe je de Flash Player nú alvast verwijdert.
Ook geven we enkele tips. Mocht je Flash Player de komende maanden nog gebruiken, dan is het bijvoorbeeld raadzaam om te kijken of je de meest recente versie gebruikt (met alle beveiligingsupdates). Ook vertellen we in het artikel wat je moet doen als je vanaf januari op een website komt die aangeeft dat je (toch) een Flash Player-plugin nodig hebt om video’s of animaties te kunnen bekijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!