Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Speciale hulp en website voor gestrande reizgers

24 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
hiken koffer reis 1127
Wie in het buitenland vastzit kan zich aanmelden bij een speciaal in het leven geroepen website: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.
De overheid en de reissector spannen zich samen in om gestrande Nederlandse reizigers uit het buitenland terug te halen. Het gaat volgens minister Blok (Buitenlandse Zaken) om een "complexe en unieke" operatie.
Voor wie zich aanmelden via de speciale site gaan alarmcentrales het transport voor de terugkeer proberen te regelen. Lukt dit niet, dan gaan de alarmcentrales helpen plaatselijk een veilig onderkomen te vinden.

Extra geld, wel meebetalen

Er komt een speciale regeling voor reizigers die door de coronacrisis zijn gestrand en niet meer kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.  De overheid, reisbranche en verzekeraars maken hiervoor tot eind april 10 miljoen euro vrij.
Reizigers die worden teruggebracht, moeten wel meebetalen. Reizigers in Europa moeten 300 euro bijdragen. Voor mensen die daarbuiten vastzitten, komt de bijdrage op 900 euro. Nederlanders die (semi)permanent in het buitenland wonen, komen niet voor de regeling in aanmerking. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!