Kassa

Reisverzekeringen veranderen door coronacrisis

19-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
reisverzekering 1127
Door de coronacrisis zijn er extra risico's bij het plannen van een reis of vakantie naar het buitenland. Zo kan het reisadvies vlak voor vertrek of tijdens het verblijf veranderen. Als je in het buitenland besmet raakt of door een lockdown niet terug kunt reizen, kun je met aanzienlijke extra kosten te maken krijgen. Verzekeraars hebben daarom een aantal voorwaarden van de annuleringsdekking aangepast. Hierdoor zijn extra kosten door quarantaine vaak niet vergoed, meldt MoneyView.
MoneyView zocht van elke reisverzekering uit hoe de verzekeraar omgaat met de specifieke risico's die verbonden zijn aan de coronacrisis. Bijna alle reisverzekeraars bieden volledige dekking als een verzekerde naar een land of gebied gaat waar een groen of geel reisadvies geldt. Dan zijn corona-gerelateerde schades over het algemeen wel gedekt. Als een verzekerde ernstig ziek wordt, worden ook de extra reis- en verblijfskosten vergoed. Dat laatste is vaak niet het geval als deze kosten het gevolg zijn van een quarantaineverplichting, hoewel het aantal verzekeraars dat hier nu ook een dekking voor biedt toeneemt. 
Bij code oranje is het wel opletten geblazen. Een derde van de verzekeraars biedt dan in zijn geheel geen dekking,. Als reiziger ga je dan op vakantie of reis met alle (financiële) risico's van dien. Hier vind je een actueel overzicht van hoe verzekeraars omgaan met de aan corona gerelateerde risico's.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!