Kassa

Rabobank houdt filialen die dichtgingen vanwege corona waarschijnlijk gesloten

10-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rabobank logo kantoor 1127
De Rabobank houdt een aantal filialen, die gesloten zijn vanwege de coronacrisis, waarschijnlijk voorgoed dicht.  Het is iets dat al "in de pijplijn" zat, maar nu mogelijk wordt versneld, verklaart een woordvoerder.
Eerder werd bekend dat ING een kwart van de Nederlandse kantoren gaat sluiten. ABN AMRO laat weten dat er geen nieuwe plannen zijn om filialen te sluiten. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat het contact veranderde, en hebben daarom ingezet op meer digitale en videogesprekken", zegt een woordvoerder van de bank.
Ouderenorganisaties laken het besluit van ING en Rabobank om een groot deel van de bankfilialen te sluiten. De banken gaan voorbij aan het belang van ouderen vinden de ANBO en KBO-PCOB.

100 filialen Rabobank vanwege 'corona' gesloten

Op dit moment zijn ruim 100 van de 335 Rabobank-vestigingen nog gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Rabobank weet nog niet of, en hoeveel, van deze filialen gesloten blijven. "Vestigingen zijn steeds minder relevant voor direct contact en we merken dat klanten steeds minder langskomen", zegt een woordvoerder. "We zien dat klanten steeds vaker met ons videobellen. Ook hebben we zo'n duizend mobiele adviseurs in dienst, die bij klanten over de vloer komen", aldus de zegsman. Op die manier komt dienstverlening volgens de Rabobank juist nog dichterbij dan bij een lokaal kantoor. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!