Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ING sluit kwart fysieke kantoren

10 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
contacloos pinnen betalen bankpas ING 1127
ING zal een kwart van de kantoren in Nederland sluiten. Dat zijn er zo'n 42 in totaal. Daar zouden eventueel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Het kantoorpersoneel is donderdagavond op de hoogte gebracht van het besluit. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslag. 
Vorig jaar sloot ING al servicepunten van de bank in winkels als Primera en Bruna.

Coronacrisis bespoedigd plannen

De ING heeft nu nog 170 filialen. Volgens Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland heeft de coronacrisis een langer lopend plan van de bank bespoedigd. Dat komt niet alleen omdat klanten meer zijn gaan internetbankieren. Ze keren ook amper terug in diverse kantoren die na de lockdown weer langzaam opengaan, zegt Van Dusschoten in een interview met De Telegraaf.
Op dit moment zijn er volgens de topman kantoren waar nu gemiddeld twee tot drie klanten per uur komen, wat erg laag is. De ING denkt dat 90 procent van de 150 betrokken medewerkers terechtkan op een ander kantoor. Ook kunnen ze overstappen naar een andere afdeling bij de ING, zoals hypotheken, klantcontrole, fraudebestrijding of cybersecurity. Voor de rest komt er een vrijwillige vertrekregeling, aldus Van Dusschoten.

Vooral gevolgen voor ING-klant

De reorganisatie heeft volgens de topman vooral gevolgen voor klanten van ING. Die kunnen volgens hem ook in de toekomst op een rijafstand van 10 tot 15 minuten met de auto bij een ING-filiaal terecht. ANP  

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!