Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Postzegels waarschijnlijk weer duurder

24-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postzegels_01.jpg
De prijs van postzegels gaat waarschijnlijk weer omhoog. PostNL mag de tarieven voor het versturen van post volgend jaar met 7,1 procent verhogen, bepaalde de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Tariefvoorstel
PostNL mag nu bepalen met hoeveel het de prijzen verhoogt. Het postbedrijf zegt in een reactie binnenkort een beslissing te zullen nemen over een tariefvoorstel aan de ACM, zodat in oktober of november de nieuwe tarieven bekend kunnen worden gemaakt. De ACM houdt in de gaten of het postbedrijf op een rendabele manier de post kan bezorgen, zonder dat bedrijven en consumenten te veel betalen voor onder meer postzegels. Aan de hand daarvan bepaalt de toezichthouder jaarlijks of en hoeveel de tarieven mogen stijgen.
Minder brieven
Postzegels zijn de laatste jaren al flink duurder geworden. PostNL ziet zich gedwongen de prijzen telkens op te voeren nu er steeds minder brieven worden verstuurd. Een postzegel voor gewone binnenlandse post kost nu 78 cent. Dat was in 2012 nog 50 cent.
Basispakket
De afgelopen jaren heeft PostNL volgens de ACM wel steeds winst gemaakt op het basispakket. In 2016 lag was de winstmarge 6,3 procent. Dit ligt onder het maximale rendement dat PostNL wettelijk mag behalen.
Bron: ANP

Meer over:

postzegels, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!