Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Postzegelcode steeds vaker gebruikt in plaats van postzegel

29-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
590 keer bekeken
  •  
post brief kaartje postzegelcode 1127
Digitale hulpmiddelen om elkaar kaartjes en brieven te sturen zijn volgens PostNL in trek. Deze maand verstuurden ruim 590.000 mensen een kaartje met een postzegelcode, tegen zo’n 210.000 in december vorig jaar. Zo'n code vervangt de standaard postzegel.
PostNL biedt al langer de optie om een postzegelcode aan te schaffen via het internet. Je ontvangt dan een 9-cijferige code die je op de brief of kaart kan schrijven. Die code fungeert dan als een postzegel.

Miljoenen kaartjes en brieven

PostNL maakte eerder bekend dat er sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag worden bezorgd. Dit komt neer op meer dan het dubbele van een gemiddelde dag, en het is ook beduidend meer dan waarmee PostNL aanvankelijk rekening had gehouden.
Sinds mei van dit jaar is het in de PostNL-app ook mogelijk om een adresverzoek te versturen naar vrienden en familie. Steeds meer mensen hebben zo makkelijk verzamelde adressen bij de hand, is de gedachte. PostNL zag het aantal adresverzoeken in de PostNL-app in december verdubbelen ten opzichte van de weken daarvoor. Ook zijn er zeven keer meer fotokaartjes in de app gemaakt dan een jaar terug. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!