Kassa

Postzegel mag 6 cent duurder worden

27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brievenbus_11.jpg
De postzegel van 54 eurocent mag vanaf 1 juli maximaal 6 cent in prijs toenemen. Ook de overige zegels mogen 10 procent duurder worden. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken met PostNL afgesproken, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.
Financiële problemen PostNL
Een iets duurdere postzegel helpt de financiële problemen op te lossen bij PostNL. Het bedrijf is verplicht om 6 dagen in de week post te bezorgen. Dat is echter niet rendabel, waardoor er te weinig inkomsten zijn. Maatregelen zijn volgens Kamp dan ook noodzakelijk. PostNL noemt de prijsverhoging onvermijdelijk.
De OPTA
Toezichthouder Opta moet de noodzaak van de prijsstijging nog toetsten. Pas daarna besluit PostNL of en hoe ze gebruik gaan maken van de mogelijkheid om de prijs van de postzegels te verhogen.
Kamp sprak verder met PostNL af dat een claim op andere postbedrijven wordt ingetrokken. PostNL wilde dat die bedrijven zouden meebetalen aan de 6-daagse postvoorziening. Dat is volgens Kamp niet goed voor de concurrentie en schrikt nieuwe bedrijven af om in de postsector te beginnen.
Verdere maatregelen
PostNL stelt verder maatregelen te gaan nemen om de kosten van de 6-daagse postvoorziening te drukken om verdere tariefstijgingen zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht het toch weer nodig zijn de postzegel duurder te maken, dan is dat niet voor 2014 aan de orde, schrijft Kamp. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!