Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PostNL moet post van concurrenten bezorgen

19-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Postnl.jpg
PostNL moet regionale vervoerders van zakelijke post toegang blijven geven tot zijn netwerk van aanleverpunten, sorteercentra en bezorgers. Dat stelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag op basis van een eigen analyse van de postmarkt.
Geen verschil maken tussen post eigen klanten en concurrenten
PostNL mag daarbij van de toezichthouder geen verschil maken tussen de post van eigen klanten en die van concurrenten. Regionale postvervoerders zijn volgens de ACM belangrijk, omdat zij er als concurrent van marktleider PostNL voor zorgen dat bedrijven kunnen profiteren van een betere service, tegen lagere kosten. De kleinere bedrijven zijn voor bezorging buiten hun regio echter afhankelijk van het netwerk van PostNL.
'Regionale postvervoerders zijn afhankelijk van PostNL'
,,Sandd en regionale postvervoerders zijn een alternatief voor PostNL'', aldus de ACM. ,,Maar regionale postvervoerders zijn wel afhankelijk van PostNL om hun zakelijke klanten te kunnen bedienen. Alleen PostNL heeft een landelijk dekkend netwerk waarmee elke dag post bezorgd kan worden.''
PostNL bestudeert ontwerpbesluit ACM
PostNL liet weten het ontwerpbesluit van de ACM te bestuderen. Het bedrijf heeft zes weken de tijd om erop te reageren. In een eerste reactie wees het al wel op de stevige concurrentie van digitale media, zoals e-mail, onlineadvertenties en internetbankieren. ,,De postmarkt is onderdeel van een brede communicatiemarkt waarbinnen PostNL meent geen dominante marktpartij te kunnen zijn'', aldus de onderneming. ANP

Meer over:

postnl, diginieuws, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!