Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PostNL mag tarieven postzegels verhogen

14-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postnl 930
Ook volgend jaar wordt het versturen van brieven en kaarten weer een stukje duurder. PostNL krijgt van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring om tarieven van postproducten te verhogen. Het postbedrijf zal naar eigen zeggen kiezen voor een gematigde verhoging, zoals dat ook de afgelopen jaren het geval was.
Van ACM mag de post- en pakketbezorger tarieven tot wel 16,4 procent verhogen, zolang het bedrijf rekening houdt met de verdere daling van het aantal poststukken en de inflatie. De regel is namelijk; hoe minder post er verstuurd wordt, hoe hoger de tarieven mogen zijn.

Prijsstijging blijft onder 16,4 procent

PostNL liet echter direct weten de prijsstijging ver onder de 16,4 procent te houden. Hoeveel de prijzen precies zal stijgen, wordt later dit jaar bekendgemaakt.
Ook vorig jaar kreeg PostNL de ruimte voor een verhoging van de prijzen met 14,2 procent. Destijds besloot het postbedrijf postzegels nog geen 5 procent duurder te maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!