Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Pakketjes PostNL en DHL komen later aan door grote drukte

02-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
Pakketjes 1127

Wacht je nog op je sinterklaas- of andere bestelling? Dat kan kloppen, want de levertijden lopen op, bevestigen PostNL en DHL. Tussen Black Friday en Sinterklaas is het de drukte tijd van het jaar voor bezorgers.

PostNL heeft zich voorbereid op de drukke tijd maar het lukt vaker dan normaal niet om pakjes binnen een dag te bezorgen. "Sommige pakketten doen er langer over", aldus een woordvoerster van PostNL. "We hebben consumenten daarom gewaarschuwd om op tijd te bestellen."

DHL: maximaal een dag later

Ook DHL ziet dat een klein deel van de consumentenzendingen deze week "maximaal een dag" vertraging oplopen. "Maar dat is onvermijdelijk in de drukste week van het jaar en zeker niet te bestempelen als onverwacht oplopende levertijden", zegt een woordvoerder. Het bedrijf tikt daarbij een nieuw record aan van 1,5 miljoen pakketten per dag. "Over het algemeen lopen de pakketstromen geheel volgens planning", aldus de woordvoerder.

PostNL is de grootste pakketbezorger in Nederland met zo'n 60 procent van de markt in handen. DHL groeide vorig jaar het hardst komt tot ongeveer 35 procent. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ingmar2
ingmar220 jan. 2022 - 15:50

Alsnog hulde! Veel pakketjes kwamen netjes op de dag zoals vermeld.