Kassa

Pakketjes PostNL en DHL komen later aan door grote drukte

02-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
514 keer bekeken
  •  
Pakketjes 1127

Wacht je nog op je sinterklaas- of andere bestelling? Dat kan kloppen, want de levertijden lopen op, bevestigen PostNL en DHL. Tussen Black Friday en Sinterklaas is het de drukte tijd van het jaar voor bezorgers.

PostNL heeft zich voorbereid op de drukke tijd maar het lukt vaker dan normaal niet om pakjes binnen een dag te bezorgen. "Sommige pakketten doen er langer over", aldus een woordvoerster van PostNL. "We hebben consumenten daarom gewaarschuwd om op tijd te bestellen."

DHL: maximaal een dag later

Ook DHL ziet dat een klein deel van de consumentenzendingen deze week "maximaal een dag" vertraging oplopen. "Maar dat is onvermijdelijk in de drukste week van het jaar en zeker niet te bestempelen als onverwacht oplopende levertijden", zegt een woordvoerder. Het bedrijf tikt daarbij een nieuw record aan van 1,5 miljoen pakketten per dag. "Over het algemeen lopen de pakketstromen geheel volgens planning", aldus de woordvoerder.

PostNL is de grootste pakketbezorger in Nederland met zo'n 60 procent van de markt in handen. DHL groeide vorig jaar het hardst komt tot ongeveer 35 procent. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ingmar2
ingmar220 jan. 2022 - 15:50

Alsnog hulde! Veel pakketjes kwamen netjes op de dag zoals vermeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!