Kassa

Ouderenorganisaties: geen vooruitgang gepensioneerden

10-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Van alle zijden wordt het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en Christenunie van commentaar voorzien. De belangrijkste zetten wij op een rij.

Ouderenorganisaties: geen vooruitgang gepensioneerden

Ouderenbond ANBO : "We hebben ruim 200 dagen moeten wachten op een som van plussen en minnen, die uiteindelijk slecht uitpakt voor de AOW’ers, mensen met een afbetaald huis en mensen met veel zorgkosten. De hardste klap valt bij de laagste inkomens. Het is heel goed dat de middeninkomens profiteren van economische groei, maar niet ten koste van de lage inkomens. Het eigen risico wordt de komende jaren bevroren op het niveau van 2017: 385 euro per jaar. Die bevriezing is een sigaar uit eigen doos: de zorgpremie zal wel stijgen om het lagere eigen risico te financieren."
Seniorenorganisatie KBO-PCOB : "We vinden het jammer dat het regeerakkoord beter uitpakt voor werkenden dan voor gepensioneerden. Goed dat de bezuinigingen op de langdurige zorg worden teruggedraaid. Positief zijn we over de forse investeringen om vijftigplussers aan het werk te krijgen en te houden. Prima dat er een eind komt aan de verschillen in de eigen bijdragen Wmo. Ook voor de inzet op waardig ouder worden hebben we ronduit waardering. Voor deze belangrijke thema’s heeft KBO-PCOB zich sterk ingezet."

50PLUS: anti-ouderenkabinet

50PLUS-leider Henk Krol is ,,woest" over het regeerakkoord van Rutte III. ,,Dit is een anti-ouderenkabinet! Veel maatregelen gaan gelukkig pas in 2019 in. Dat geeft tijd om het komende kabinet naar huis te sturen!" zei Krol dinsdag in een reactie.
Volgens de 50PLUS-leider blijkt uit de cijfers dat gepensioneerden aan het eind van de kabinetsperiode 40 procent in koopkracht achter zullen lopen op werkenden. ,,Anti-ouderen en onwaardig voor dit land!" De plannen om het pensioenstelsel te hervormen noemt Krol ,,compleet onnodig''.

Meer reacties, lees ook:

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

laurena
laurena11 okt. 2017 - 9:14

Volgens VVD-leider en huidig premier Rutte 'ligt er een mooi regeerakkoord.  Ja geweldig............Deze pinokkio heeft er meer dan een half jaar over gedaan om met zijn schijnhelige smoel, zgn de burger tevreden te stellen/bedriegen.....schrapt dividendbelasting om buitenlandse bedrijven te lokken............En de burger met een gemiddeld inkomen is de klos. Het klootjesvolk blijft blind. Proficiat weer goed gekozen medeburger!!!!!!!!! Doet me denken aan een soort robot..... De invasion of the bodysnatchers.........Recht uit mijn hart vind ik dit de slechtste premier ooit. Staat te dansen op het graf van Willem Drees...... wat voel ik een diepe minachting voor deze joker.Rutte maakt meer kapot dan dat je lief is,................. Citaat.“Dit regeerakkoord is pure volksverlakkerij. Hoezo vertrouwen in de toekomst? Het existentiële probleem waar ons land mee te maken heeft wordt compleet genegeerd. En ik dacht dat we uit de financiële crisis waren en dat het beter ging met de economie maar ik zie slechts een mager procentje koopkrachtstijging en lees vooral over btw-verhoging, de hypotheekrenteaftrek kortwieken, vliegtaks, en ga zo maar door. Tegenover veel lastenverlichtingen staan ordinaire lastenverzwaringen. En waar is die verlaging van het eigen risico? Die zie ik nergens. Rutte heeft Nederlanders jarenlang duizenden euro’s afgepakt en ze krijgen nu een paar tientjes terug die ze vaak meteen weer mogen inleveren aan lastenverzwaringen. Daar heb ik maar één woord voor: volksverlakkerij.” Degene die dit schrijft, ik zal er nooit op stemmen, maar heeft hij een.....punt) Btw..... Wie zijn mond nog durft open te doen over het feit dat Trump een narcist is Moet ook eens goed kijken naar die zelfingenomen Jolly Joker Rutte..........Naar mijn gevoel is hij veel meer sneaky dan Wilders... Dat betekent toch wat. Slogan: Vertrouwen in de toekomst.... hoe durven ze het woord vertrouwen in de mond te nemen.... Normale en gewone Nederlanders gaan er op vooruit.... ook deze uitspraak zegt mij ook genoeg...  Aflosboete op een afgeloste huisschuld.... ook zoiets... Waar haal je het lef en stupiditeit vandaan om zoiets te verzinnen...Eerst stimuleren je hypotheek schuld af te lossen, om er vervolgens een slaatje uit te slaan pure diefstal. Volgend jaar koop ik een fiets ehet jaar erop komt fietstax..... Hebben ze hier een half jaar over gedaan oom te plukken waar te plukken valt......... Het enige wat moet vallen is een volgend kabinet Rutte.... We hebben vaak schertsend gedaan over Balkenende, maar die had meer verstand, charisma en empathie dan deze vervelende man.Hij heeft geen verstand van regeren, hooguit regiseren

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!