Kassa

Teleurstelling over handhaven leenstelsel

10-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten studeren schriften 930x520
Van alle zijden wordt het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en Christenunie van commentaar voorzien. De belangrijkste zetten wij op een rij.

Teleurstelling over handhaven leenstelsel

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) : ,,De basisbeurs komt niet terug, blijkt uit het regeerakkoord. Hiermee breken CDA en ChristenUnie hun eerdere verkiezingsbelofte over de terugkeer van de basisbeurs. De LSVb is diep teleurgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat studenten die op deze partijen gestemd hebben zich bekocht voelen. Uit alle onderzoeken blijkt dat er sinds de invoering van het leenstelsel minder studenten zijn gaan studeren vanwege leenangst. Met CDA en ChristenUnie in de nieuwe coalitie was de hoop gevestigd op de terugkeer van de basisbeurs.''
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) : ,,Uit het regeerakkoord blijkt dat er een kader ontwikkeld wordt voor selectie voor de masters. D66 spreekt in haar persbericht van het aan banden leggen van selectie aan de poort. Het Interstedelijk Studenten Overleg is blij om te horen dat de nieuwe regeringspartijen aandacht hebben voor de toegankelijkheid van het stelsel. Iedere student die dat wil en kan zou een studie aan een hogeschool of universiteit moeten kunnen volgen. Selectie aan de poort zorgt voor sommige studenten voor te hoge hordes, drempels en hindernissen. Hopelijk kloppen de woorden van D66 en wordt dit de komende jaren aan banden gelegd."
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!