Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep PvdA, GroenLinks en BBB: verbeter koopkracht kwetsbare huishoudens

  •  
09-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2696 keer bekeken
  •  
portemonnee_20220817

Het kabinet moet nu al beleid maken om de koopkracht van financieel kwetsbare huishoudens blijvend te verbeteren. Die oproep doen PvdA en GroenLinks aan minister Sigrid Kaag van Financiën. De BoerBurgerBeweging sluit zich daarbij aan.

Op dit moment wordt de voorjaarsnota in de Tweede Kamer behandeld. De linkse partijen dreigden al voor het debat tegen de voorjaarsnota te stemmen als daarin niet al een voorschot wordt genomen op koopkrachtmaatregelen voor het volgend jaar. Maar minister Kaag en de coalitiepartijen willen daar pas na de zomer, richting Prinsjesdag naar kijken.

Kaag houdt boot af

Kaag hield ook na flink aandringen door de oppositiepartijen vol dat het haar nu nog niet lukt een koopkrachtpakket op te stellen. Daarvoor heeft het kabinet volgens haar de laatste economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) nodig en het rapport van een commissie die de hoogte van het sociale minimum onderzoekt. "Haast zou het onzorgvuldig maken", vindt de minister van Financiën.

Oppositie tegenover kabinet

Maar daar nemen de partijen uit de oppositie geen genoegen mee. Zij wijzen op de bezuinigingen die het kabinet voor het eerst sinds jaren doorvoert in de voorjaarsnota, en willen dat daar meteen al maatregelen tegenover worden gezet om te voorkomen dat nog meer mensen daardoor in financiële moeilijkheden komen. Zij willen antwoord voordat de Tweede Kamer volgende week stemt over de voorjaarsnota. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.