Kassa
theme-icon
#ikredhetnietmeer

Onzeker of prijsplafond voor energie 1 januari redt

04-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2344 keer bekeken
  •  
Energie 1127

Energiebedrijven weten nog altijd niet precies hoe het prijsplafond eruit gaat zien. Hierdoor vragen zij zich hardop af of ze hun systemen klaar kunnen maken voor 1 januari, meldt Nieuwsuur.

Energiebedrijven hebben een aantal voorwaarden op tafel gelegd. Als daar niet aan wordt voldaan, is invoering van het prijsplafond per 1 januari niet mogelijk, stellen zij. "Dan moeten we onze systemen opnieuw aanpassen en zal 1 januari niet meer haalbaar zijn", zo laat energieleverancier Greenchoice weten.

De onzekerheid of de deadline gehaald wordt is zo groot, dat er al een plan B klaarligt. Als een energieleverancier het niet haalt om op 1 januari alles gereed te krijgen om het prijsplafond in te voeren, krijgt de consument - net als in november en december - een vaste vergoeding. Vermoedelijk is dat opnieuw 190 euro.

Intensieve gesprekken

Het kabinet kondigde op Prinsjesdag aan dat vanaf 1 januari maximumprijzen gaan gelden voor gas en elektriciteit. Energieleveranciers moeten dat gaan uitvoeren, maar de onderhandelingen daarover lopen stroef. In eerste instantie zouden energieleveranciers begin oktober duidelijkheid krijgen van het kabinet. Dit omdat de energiebedrijven zeiden dat ze drie maanden nodig hebben om hun bedrijfsvoering aan te passen.

Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie informeert morgen de Tweede Kamer over de stand van zaken van de onderhandelingen. Het lijkt erop dat de details nog niet allemaal zijn uitgewerkt. Energie Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven, bevestigt dat de onderhandelingen met het ministerie nog steeds niet zijn afgerond"Dat zijn heel intensieve gesprekken", zegt een woordvoerder.

Bron: NOS/ANP

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

vg1971
vg19714 nov. 2022 - 19:40

En daar gaan we weer... Gek hoor, geen vertrouwen meer in de politiek.

Geertsss
Geertsss4 nov. 2022 - 9:36

De energie prijzen verhogen is echter nooit een probleem, en kan wel snel…tja