Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noodfonds Energie langer open: check of je in aanmerking komt voor compensatie

  •  
28-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4141 keer bekeken
  •  
Prijs:energieplafond 1127

Het Tijdelijk Noodfonds Energie blijft iets langer open. Dit is het leven geroepen om mensen met lage inkomens te helpen met de gestegen energiekosten. Het loket zou maandag sluiten, maar blijft nu tot en met vrijdagmiddag 5 mei 12 uur open.

Het Noodfonds biedt huishoudens met een inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum een verlaging van hun energierekening, als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet een relatief groot deel van hun inkomen opgaan aan gas, elektra of stadswarmte.

Noodfonds-check

Op de site Noodfondsenergie.nl staan de stappen voor de aanvraag uitgelegd. 

Via de voorlichtingssite Geldfit kun je een berekening maken om te zien of je in aanmerking komt voor compensatie. 

Het Noodfonds Energie betaalt een deel van je energierekening. Wie in aanmerking komt, krijgt voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023 steun.

Veel aanvragen in laatste week

Het Noodfonds kreeg in de voorbije nog opvallend veel aanvragen binnen, waardoor het besloot langer open te blijven. Daarnaast speelt mee dat uitkeringsinstantie UWV dit weekend systeemonderhoud uitvoert. Het fonds heeft onder andere gegevens nodig van het UWV om aanvragen te kunnen beoordelen. 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een initiatief van onder andere de grote energiebedrijven, zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice en Budget Thuis. Zij dragen 24,5 miljoen euro bij en de Rijksoverheid vult het in februari opgezette fonds aan met een even hoog bedrag. Tot nu toe heeft het Noodfonds energie 130.000 aanvragen ontvangen. Daarvan zijn er 42.000 goedgekeurd en 54.000 nog in behandeling.

Bron: Noodfonds Energie / ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.